Nazomeren op de camping

In Luxemburg, België en Duitsland

Komt het einde van de zomer in zicht maar wil je er nog één keer op uit om van de laatste zonnestralen te genieten? Bekijk dan dit overzicht met de beste nazomercampings. 

1. Camping de Chênefleur

Op een zacht glooiend terrein, in het zuiden van de Belgische Ardennen, ligt Charmecamping de Chênefleur. In de directe omgeving van de camping is veel te zien, zoals Orval met zijn beroemde abdij met trapistenbier, de citadellen, wallen en vesting in Montmédy en het kasteel van Sedan.

Bekijk deze camping

2. Camping Kohnenhof

Deze camping ligt aan de rivier de Our, in een dal van de Luxemburgse Ardennen en aan de overkant de Duitse Eifel. Geniet van de rust, ga wandelen, vissen, en culinair genieten. Bijna alle toerplaatsen zijn minimaal 100m² en veel plaatsen liggen direct aan het water.

Bekijk deze camping

3. Uhlenköper-Camp

De kampeervelden van deze camping liggen op verschillende hoogtes rond een NaturFreibad, een natuurlijk bad met zuivering door planten. Je kunt prima wandelen en fietsen in de directe omgeving van de camping.

Bekijk deze camping

4. KNAUS Campingpark Eschwege

Het terrein van de camping maakt deel uit van een tussen Werra en Werratalsee gelegen recreatiegebied. Er is in de omgeving dan ook genoeg te doen. Ga wandelen in natuurpark Meissner, maak een mooie fietsroute of ga mee met een Segway tour door het middeleeuwse stadje Eschwege.

Bekijk deze camping

5. Camping du Vivier aux Carpes

Deze parkachtig aangelegde camping ligt aan de rand van een beschermd natuurgebied, aan een visvijver. Daar mag gevist worden op karpers. In dat natuurgebied, Fontaine, loopt een wandelgebied waar je je heerlijk kunt vermaken.

Bekijk deze camping

6. Camping Le Champ Neuf

Deze camping ligt op een prachtige locatie, in de baai van Somme, en dat weten duizenden trekvogels ook! Op slechts 900 meter afstand ligt vogelreservaat de Marquenterre, wat deze camping dé locatie voor vogelliefhebbers maakt.

Bekijk deze camping

7. Campingpark Kronenburger See

Deze camping ligt aan de zuidoever van het Kronenburger-meer. Op 500 meter afstand van de camping is een zwemgelegenheid met ligweide. 

Bekijk deze camping

8. Camping Anderegg

Camping Anderegg is een rustige camping in België. Natuurliefhebbers zullen zich hier zeker thuis voelen. Het echte kampeergevoel krijg je vooral buiten het hoogseizoen op deze camping. Zet je stoel neer in het gras voor je tent, zet je barbecue klaar en geniet van de rust en natuur.

Bekijk deze camping

9. Camping Val d'Or

Deze camping, gelegen in de Luxemburgse Ardennen, heeft voor ieder wat wils. Je kunt er wandelen, mountainbiken, genieten van de rust of mooie steden en dorpjes bezoeken.

Bekijk deze camping

10. Camping Ettelbrück

Camping Ettelbrück draagt een ecolabel en is uitermate geschikt voor rustzoekers. Doordat de toeristische staanplaatsen vlak zijn en op terrassen liggen, heb je op elke plaats een mooi uitzicht.

Bekijk deze camping

Misschien vind je deze campingtips ook leuk: