5x stadskamperen met kinderen

Bivakkeren in de stad

Een stedentrip is altijd een goed idee. Musea bezoeken en dineren in de lokale restaurants met de kinderen. Dan is kamperen in de stad natuurlijk ideaal. Bekijk onze geselecteerde stadscampings voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

1. Camping Delftse Hout, Nederland

In een kwartiertje loop je van de camping naar Delft. Op de camping zullen de kinderen geen moment om de iPad vragen. Er is een recreatieplas, waar ze kunnen vissen en watersporten, zwemmen in het openluchtzwembad, naar de kinderboerderij met waterspeelplaats, spelen in de speeltuin en in de schoolvakantie (nu dus!) animatie – denk knippen, plakken, spelletjes en theater. Wordt nog een knap staaltje overtuigingswerk ze mee naar centrum Delft te krijgen.

Tochtjes en techniek

Toch maar even doen, want Delft is ook voor kinderen bijzonder leuk. Niet alleen vanwege dat lesje geschiedenis over de moord op Willem van Oranje en de graven van de leden van het Koninklijk Huis, ook omdat de Prinsenstad zich prima leent voor een tocht over het water. Langs oude grachtenpanden, de Oostpoort en de Oude Kerk.

 • Grote camping
 • Kwartiertje lopen naar de stad
 • Fijn voor gezinnen
 • Huur een chalet, houten iglo of tent
 • Mooie staanplaatsen voor eigen kampeermiddel

Boek deze camping online

2. Camping Village Panoramico Fiesole, Italië

Deze zeer heuvelachtige camping met hoge loof- en naaldbomen is vooral geschikt voor tenten en kleine campers en minder geschikt voor grote caravancombinaties. De plaatsen liggen op lange terrassen met veel hoogteverschil. Verscheidene plaatsen hebben een weids uitzicht. Voor tentkampeerders is er een trekkerskeuken. Vanaf de camping rijdt een shuttleservice naar Fiesole, vandaar rijdt iedere twintig minuten een bus naar het hart van Florence.

In de buurt

Loop eens door de mooie straatjes van het schilderachtige dorpje Fiesole. Er zijn fijne restaurants en je kunt naar een archeologisch park.
Ook Florence is een echte aanrader. Een greep uit de talloze bezienswaardigheden (een dagtripje is eigenlijk niet genoeg): Piazza Della Signoria, een van de belangrijkste pleinen van Florence, waar prachtige gebouwen zijn zoals het stadhuis Palazzo Vecchio (stadhuis) en het Uffizi, een reusachtig museum waar je veel kunstschatten kunt bewonderen. De Ponte Vecchio is een wereldberoemde brug over rivier de Arno. Naast alle talloze culturele schatten is Florence ook de stad van mooie markten en terrassen. Genoeg te doen dus.

 • Middelgrote camping 
 • Ideaal voor rustzoekers
 • Fraai gelegen
 • Kampeerkorting ANWB Kampeerkaart CKE

Boek deze camping online

3.  Camping Wien West, Oostenrijk

De langgerekte, rechthoekige camping ligt op een halfuur rijden per metro of bus van het centrum en leent zich voor een stadsbezoek aan Wenen. De grotendeels verharde staanplaatsen liggen gedeeltelijk in de beschutting van bomen op een heel licht oplopend terrein. Er zijn uitsluitend toeristische plaatsen en een apart tentenveld op gras.

Wat te doen in Wenen

Het centrum van Wenen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je vindt er talloze Weense bezienswaardigheden, zoals de Stephansdom, de Hofburg met de Spaanse Rijschool en typisch Weense koffiehuizen. Je kunt er goed winkelen, bijvoorbeeld in de gezellige Kärnterstraße, een van de centrale straten in het Centrum. Het historische centrum van Wenen wordt begrensd door de Ringstraße.

 • Grote camping
 • Ca. 8 km van het centrum

Boek deze camping online

4. Huttopia Versailles, Frankrijk

Deze lommerrijke camping ligt aan de rand van een bos en op loopafstand van het kasteel Versailles. Op het oplopende terrein zijn de vlakke standplaatsen verschillend van vorm en grootte. Aan weerszijde van de staanplaatsen liggen twee clusters met huuraccommodaties. De prachtige omgeving en de verderop gelegen stad Parijs verken je wandelend, per huurfiets of per openbaar vervoer.

Versailles of Parijs? Allebei!

Vanaf Huttopia Camping Versailles wandel je in tien minuten naar het station van de RER. In één halte en nog eens 10 wandelminuten sta je bij het kasteel van Versailles. Met zijn Franse tuinen, Koninklijke stallen en in de zomer de Grandes Eaux Musicales, muziekfeest. Een rit met een koets of het toeristentreintje laten je het hele park zien. Vanaf dezelfde halte kun je met de trein naar hartje Parijs.

 • Middelgrote camping
 • Buitenzwembad
 • Voordeel met Camping Key Europe

Boek deze camping online

5. Camping de Strasbourg, Frankrijk

Hier in de buitenwijk Montagne Verte, in het groen van Parc Naturel Urbain, ben je met een kwartiertje trappen (3 km) al in het historische centrum van de stad. Op de camping: Baantjes trekken in het verwarmde zwembad (of kijken hoe ánderen dat doen vanuit een ligstoel ernaast), potje tafeltennis, volleybal en ’s avonds een warme maaltijd met een Frans wijntje in het restaurant.

Straat(sburg)slenteren

Zet koers naar de kathedraal Notre-Dame – hij schiet 142 meter de lucht in. Op 66 meter hoogte kun je op een platform een mooie panoramische blik werpen op de stad. Je ziet Maison Kammerzell bijvoorbeeld, een oud koopmanshuis in Renaissancestijl, een van de bekendste gebouwen van de stad. Maar ook de charmante vakwerkhuizen van de wijk La Petite France, waar vroeger molenaars en leerlooiers woonden. De Duitse keizerlijke wijk vol imposante gebouwen, zoals Place de la République en het Palais du Rhin (Paleis van de Rijn). De kades van de Ill, met zijn tuinen en parken.

 • 3 kilometer van het centrum
 • Chalets en mobilehomes te huur
 • Mooie staanplaatsen voor eigen kampeermiddel
 • Kampeerkorting ANWB Kampeerkaart CKE

Boek deze camping online

Misschien vind je dit ook interessant

De leukste kindercampings in Europa
Kamperen bij leuke uitjes
Tienercampings