Wat is de ANWB Kampeerkaart CKE?

De meest complete kampeerkaart van Europa, dat is de ANWB Kampeerkaart CKE! Deze kampeerkaart is je vervangend legitimatiebewijs op campings en daarnaast biedt deze kampeerkaart je veel korting. Ruim 2.500 campings in 21 Europese landen, maar ook diverse huuraccommodaties, geven tot wel 20% korting. Bij sommige campings krijg je zelfs in het hoogseizoen korting.

ANWB Kampeerkaart CKE biedt je:

De ANWB Kampeerkaart CKE is een vervangend legitimatiebewijs op campings die deel uitmaken van het Camping Key Europe netwerk. Inchecken gaat makkelijk en snel, want op de kampeerkaart staan al jouw gegevens. En misschien wel het belangrijkste voordeel: het paspoort kan je op zak houden. In een aantal landen ben je wel verplicht om je paspoort te tonen, maar het document hoef je niet meer af te geven bij de receptie. Er zijn landen (zoals Kroatië en Italië) die de wettelijke verplichting hebben om het paspoort in te nemen, een kampeerkaart kan dan niet als vervanging dienen.

Met jouw ANWB Kampeerkaart CKE kun je rekenen op aantrekkelijke tarieven per nacht, kortingspercentage of speciale aanbiedingen:

Vast laag tarief in voor- en naseizoen

Met z’n tweetjes kampeer je in het laagseizoen al vanaf € 10,- per nacht. Het all-in tarief is per nacht voor 2 volwassenen, standaard staanplaats inclusief kampeermiddel, elektriciteit (minstens 5kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en incl. BTW. Het tarief is exclusief eventuele reserveringskosten, toeristenbelasting en andere overheidsheffingen. Overnachten met meer dan 2 personen is mogelijk tegen een (eventuele) bijbetaling.

Percentage korting in het hoogseizoen

Ook gezinnen die in de schoolvakantie kamperen genieten optimaal van de voordelen van de ANWB Kampeerkaart CKE. Een camping kan ook een korting voor de kampeerder hanteren op staanplaatsen in het hoogseizoen: minimaal 5% korting op het tarief per nacht voor 2 volwassenen, standaard staanplaats en/of kampeermiddel, elektriciteit (minimaal 5 kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en incl. BTW. Exclusief eventuele reserveringskosten, toeristenbelasting en andere overheidsheffingen.

Met korting een bungalowtent, stacaravan of chalet huren

Heel aantrekkelijk voor campinggasten die het comfort van een kant-en-klaar onderkomen verkiezen. Een camping kan een korting geven op huuraccommodaties , zoals een ingerichte bungalowtent, chalet of stacaravan. Bijvoorbeeld 15% korting over de huurprijs van een accommodatie bij een verblijf van minimaal 2 nachten.

Speciale aanbiedingen

Campings kunnen speciale aanbiedingen doen voor staanplaatsen en/ of huuraccommodaties. Speciale aanbiedingen kunnen zijn: 7 =6, 14= 12, 10% korting bij een verblijf van een week etc.

Goed om te weten

Je kunt alleen van de CKE-voordelen gebruikmaken als je in het bezit bent van een geldige ANWB Kampeerkaart CKE. Geef bij boeking aan de je CKE-kaarthouder bent of toon de kaart bij het inchecken.

CKE-voordelen zijn aan ons verstrekt door de campings zelf. Ze gelden in principe voor (een gedeelte van) de standaard staanplaatsen en zijn niet altijd van toepassing op alle (typen) plaatsen en huuraccommodaties.

Als een camping meerdere aanbiedingen heeft, is slechts één aanbieding tegelijk geldig. Informeer hiernaar bij de camping. Een standaard kampeerplaats en/of kampeermiddel kan bestaat uit: auto + tent, auto + vouwwagen, auto + caravan+ voortent of camper + luifel.

In de ANWB-gids Erkende Campings 2019 die je bij jouw abonnement hebt ontvangen kun je alle campings met drie sterren of meer terugvinden. Wanneer ze voordeel bieden staat dat er bij. Op de kaart die als bijlage bij de gids is gevoegd, vind je álle campings met voordeel. Of bekijk de campings online.

Deze campings geven CKE-korting

De ANWB Kampeerkaart CKE biedt kaarthouders een extra service in de vorm van een gratis WA-verzekering voor (letsel) schade aan derden. De dekking geldt voor maximaal 6 personen gedurende het verblijf op de camping, ook in een huuraccommodatie op de camping. Zie hier de voorwaarden.

Lees meer over de WA-verzekering

Vanaf 15 januari 2019 kun je op vertoon van jouw geldige ANWB Kampeerkaart CKE in een van de 85 ANWB-winkels een ANWB-gids Erkende Campings 2019 ter waarde van €16,50 gratis ophalen.

Alle Europese campings die bij de onafhankelijke ANWB-inspectie drie sterren of hoger scoren staan in de ANWB-gids Erkende Campings 2019. Méér dan 4.300 ANWB Erkende campings die vaak ook nog eens CKE-korting geven! Ook campings die minder dan drie sterren hebben, kunnen CKE-voordeel bieden.

Nog niet eerder in Scandinavië geweest? Ontdek het serene en verstilde Noorden. Je reist door twee bijzondere landen, waarvan de overeenkomsten overigens groter zijn dan de verschillen. 

Beide landen bieden vele bezienswaardigheden, naast de alom aanwezige, vaak spectaculaire natuur. Je bezoekt dit allemaal in een veelomvattende rondreis, tegen de wijzers van de klok in: van de Zweedse meren en de beroemde bossen naar de fascinerende Noorse hoogvlaktes, de gletsjers en de wereldberoemde fjordenkust. Zo bewaar je het mooiste voor het laatst. En wel zo veilig: ANWB technische begeleiding reist met je mee.

Jouw CKE-voordeel: Als CKE-lid ontvang je twee reisgidsen, ter waarde van € 35,- per boeking. Het betreft Ontdek Reisgids Zweden-Zuid en Ontdek Reisgids Noorwegen-Zuid.

Meer over deze exclusieve reis

Eindeloos kampeervoordeel

Wil jij ook genieten van een onbezorgde kampeervakantie en het eindeloze kampeervoordeel dat je krijgt met de ANWB Kampeerkaart CKE? Voor slechts € 9,95 ben jij eigenaar van deze kaart en maak je heel het jaar gebruik van speciale aanbiedingen.

Neem een ANWB Kampeerkaart CKE