Wat is de ANWB Kampeerkaart CKE?

De meest complete kampeerkaart van Europa, dat is de ANWB Kampeerkaart CKE! Met deze kampeerkaart krijg je in elk seizoen, korting op staanplaatsen én huuraccommodaties op ruim 2.800 campings in heel Europa. De kaart geldt ook als vervangend legitimatiebewijs op de camping en bij schade, veroorzaakt op de camping of in de huuraccommodatie, biedt  de inbegrepen WA-verzekering dekking voor jouw complete reisgezelschap (max. 6 personen).

ANWB Kampeerkaart CKE biedt je:

De ANWB Kampeerkaart CKE is een vervangend legitimatiebewijs op campings die deel uitmaken van het Camping Key Europe netwerk. Inchecken gaat makkelijk en snel, want op de kampeerkaart staan al jouw gegevens. En misschien wel het belangrijkste voordeel: het paspoort kan je op zak houden. In een aantal landen ben je wel verplicht om je paspoort te tonen, maar het document hoef je niet meer af te geven bij de receptie. Er zijn landen (zoals Kroatië, Spanje en Italië) die de wettelijke verplichting hebben om het paspoort in te nemen, een kampeerkaart kan dan niet als vervanging dienen.

Met jouw ANWB Kampeerkaart CKE kun je rekenen op aantrekkelijke tarieven per nacht, kortingspercentage of speciale aanbiedingen:

Vast laag tarief in voor- en naseizoen

Met z’n tweetjes kampeer je in het laagseizoen al vanaf € 10,- per nacht. Het all-in tarief is per nacht voor 2 volwassenen, standaard staanplaats inclusief kampeermiddel, elektriciteit (minstens 5kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en incl. BTW. Het tarief is exclusief eventuele reserveringskosten, toeristenbelasting en andere overheidsheffingen. Overnachten met meer dan 2 personen is mogelijk tegen een (eventuele) bijbetaling.

Percentage korting in het hoogseizoen

Ook gezinnen die in de schoolvakantie kamperen genieten optimaal van de voordelen van de ANWB Kampeerkaart CKE. Een camping kan ook een korting voor de kampeerder hanteren op staanplaatsen in het hoogseizoen: minimaal 5% korting op het tarief per nacht voor 2 volwassenen, standaard staanplaats en/of kampeermiddel, elektriciteit (minimaal 5 kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en incl. BTW. Exclusief eventuele reserveringskosten, toeristenbelasting en andere overheidsheffingen.

Met korting een bungalowtent, stacaravan of chalet huren

Heel aantrekkelijk voor campinggasten die het comfort van een kant-en-klaar onderkomen verkiezen. Een camping kan een korting geven op huuraccommodaties , zoals een ingerichte bungalowtent, chalet of stacaravan. Bijvoorbeeld 15% korting over de huurprijs van een accommodatie bij een verblijf van minimaal 2 nachten.

Speciale aanbiedingen

Campings kunnen speciale aanbiedingen doen voor staanplaatsen en/ of huuraccommodaties. Speciale aanbiedingen kunnen zijn: 7 =6, 14= 12, 10% korting bij een verblijf van een week etc.

Goed om te weten

Je kunt alleen van de CKE-voordelen gebruikmaken als je in het bezit bent van een geldige ANWB Kampeerkaart CKE. Geef bij de boeking aan dat je de ANWB Kampeerkaart CKE hebt en toon de kaart bij het inchecken.

CKE-voordelen zijn aan ons verstrekt door de campings zelf. Ze gelden in principe voor (een gedeelte van) de standaard staanplaatsen en zijn niet altijd van toepassing op alle (typen) plaatsen en huuraccommodaties.

Als een camping meerdere aanbiedingen heeft, is slechts één aanbieding tegelijk geldig. Informeer hiernaar bij de camping. Een standaard kampeerplaats en/of kampeermiddel kan bestaat uit: auto + tent, auto + vouwwagen, auto + caravan+ voortent of camper + luifel.

Deze campings geven CKE-korting

De ANWB Kampeerkaart CKE biedt kaarthouders een extra service in de vorm van een gratis WA-verzekering voor (letsel) schade aan derden. De dekking geldt voor maximaal 6 personen gedurende het verblijf op de camping, ook in een huuraccommodatie op de camping. Zie hier de voorwaarden.

Lees meer over de WA-verzekering

Op vertoon van jouw geldige ANWB Kampeerkaart CKE en je legitimatiebewijs, kun je jaarlijks in een van onze winkels de ANWB-gids Erkende Campings gratis ophalen.

Alle Europese campings die bij de onafhankelijke ANWB-inspectie drie sterren of hoger scoren staan in de ANWB-gids Erkende Campings. Méér dan 4.200 ANWB Erkende Campings die vaak ook nog eens CKE-korting geven!

Wanneer een camping CKE-voordeel biedt staat dat aangegeven in de gids, bij de gegevens van de camping. Op de landkaart die als bijlage bij de gids is gevoegd, vind je álle campings met CKE-voordeel. Liever online bekijken? Ga dan naar anwbcamping.nl voor het meest actuele overzicht.

Eindeloos kampeervoordeel

Wil jij ook genieten van een onbezorgde kampeervakantie en het eindeloze kampeervoordeel dat je krijgt met de ANWB Kampeerkaart CKE? Voor slechts € 12,95 ben jij eigenaar van deze kaart en maak je heel het jaar gebruik van speciale aanbiedingen.

Neem een ANWB Kampeerkaart CKE