Corona en vakantie in Nederland

Ook in Nederland heb je te maken met coronamaatregelen. Ondanks de huidige versoepelingen, leert de ervaring dat de coronamaatregelen steeds kunnen wijzigen. Jouw vakantie kan dus anders lopen, dan je van te voren hebt bedacht. Waar heb je dan recht op?

Zijn er geen beperkende maatregelen voor groepsgrootte en/of -samenstelling, dan kun je niet kosteloos annuleren.

Wanneer er wel coronamaatregelen gelden en je kunt daarom niet naar de accommodatie, dan is ons advies om samen met de verhuurder tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld door een andere datum af te spreken of de groepsgrootte of – samenstelling te wijzigen. U en de verhuurder zijn uiteindelijk beiden verantwoordelijk voor de naleving van de coronamaatregelen.

Als er geen beperkende maatregelen gelden voor het bungalowpark kun je gewoon gebruik maken van je reservering. De ondernemer kan de overeenkomst nakomen. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Annuleer je toch, dan staat in de algemene voorwaarden wat je aan annuleringskosten moet betalen. Alleen als de ondernemer de overeenkomst annuleert, heb je wel recht op je geld terug.  

Wanneer de ondernemer de overeenkomst annuleert, ben je niet verplicht om een voucher te accepteren. Je hebt namelijk recht op terugbetaling van wat je hebt betaald.

Annuleer je zelf, dan moet je gewoon betalen. De ondernemer kan je uit coulance, dus onverplicht, een voucher aanbieden. Het is aan jou om dat te accepteren. Lees wel de voorwaarden van de voucher goed door.

 

Neem in dit geval altijd contact op met je reisorganisatie. Samen met hen wordt bekeken of het arrangement zoals je dit geboekt hebt, voor de reisorganisatie wel of niet uitvoerbaar is.

 

 

 

Belangrijke informatie: