Samenwerking met onze partners

Voor een aantal belangrijke diensten van de ANWB werken we samen met een bedrijf dat geen onderdeel uitmaakt van de ANWB. Het gaat om de volgende bedrijven.

ANWB Private Lease

ANWB biedt haar leden in samenwerking met LeasePlan de mogelijkheid om een auto als particulier te leasen. Je gaat in dat verband een overeenkomst aan met Leaseplan. ANWB en LeasePlan zijn beide verantwoordelijke met betrekking tot uw persoonsgegevens. Op onze website vraagt ANWB toestemming voor het verstrekken van je persoonsgegevens aan LeasePlan en Economic Data Resources (EDR) ten behoeve van de leaseaanvraag (in opdracht van LeasePlan).

De persoonsgegevens die wij hiervoor verwerken zijn: naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum.  

Zodra je je leaseauto in ontvangst hebt genomen, ontvangen wij hiervan via LeasePlan een bericht. Omdat Wegenwacht Europa Standaard onderdeel is van ANWB Private Lease, gebruiken wij je persoonsgegevens om dit pechhulppakket aan te bieden dan wel korting te verlenen wanneer je al een Wegenwacht Europa Standaard hebt afgesloten. 

Je vindt het privacy statement van LeasePlan op haar website.

ANWB Autoverkoopservice

In samenwerking met BCA Autoveiling (BCA) wordt ANWB leden de mogelijkheid geboden om hun auto of motor snel en gemakkelijk te verkopen aan BCA, middels ontvangst van een vrijblijvende gegarandeerde verkoopprijs. BCA is verantwoordelijke met betrekking tot je persoonsgegevens. 

Je vindt het privacy statement van BCA Autoveiling op haar website.

ANWB Creditcard

In samenwerking met International Card Services (ICS) wordt voor ANWB leden de mogelijkheid geboden een ANWB Creditcard te nemen. Bij het aanvragen van een creditcard vraagt ANWB namens ICS jouw persoonsgegevens. Deze gegevens heeft ICS, in haar hoedanigheid van verantwoordelijke en jouw contractspartij, nodig om je  aanvraag in behandeling te nemen.

Je vindt het privacy-statement van ICS op haar website

Wanneer je een ANWB Creditcard en een ANWB lidmaatschap hebt, kun je je ook aanmelden voor ANWB Tanken met ledenvoordeel. Betaal je de tankbeurt bij een tankstation in Nederland met een ANWB Creditcard, dan geeft ICS deze transactiegegevens door aan de ANWB. De ANWB gebruikt deze gegevens en de persoonsgegevens die je hebt ingevuld bij aanmelding voor het bepalen en verlenen van de korting.

ANWB Parkeren

De ANWB biedt haar leden, in samenwerking met Yellowbrick, de mobiel parkeren-dienst ANWB Parkeren aan. Yellowbrick is de verantwoordelijke van je persoonsgegevens ten behoeve van deze dienst. 

Je vindt het privacy statement van Yellowbrick op haar website. 
 

Laadpas van de ANWB

In samenwerking met EV Box wordt ANWB leden die elektrisch rijden de mogelijkheid van laadfaciliteiten geboden. EV Box is verantwoordelijk met betrekking tot je persoonsgegevens. 

Je vindt het privacy statement van EV Box op haar website.