Reisovereenkomsten

Er maken zes reisorganisaties onderdeel uit van de ANWB. Dit zijn: ANWB Ledenreizen, Pharos Reizen  autovakanties van ANWB, Travelhome campervakanties van ANWB, FOX verre reizen van ANWB, Kampeerreizen van ANWB. 

Ten behoeve van de totstandkoming en uitvoering van de reisovereenkomst verwerken wij de volgende persoonsgegevens van jou en je medereizigers: naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Afhankelijk van de reis die je boekt, kunnen wij je nog andere persoonsgegevens vragen zoals verzekeringsgegevens, medische gegevens die relevant zijn voor je reis, dieetwensen, je ANWB-lidmaatschapsnummer, paspoortgegevens, kentekengegevens en het merk en type vervoersmiddel. 

Om in geval van nood een thuisblijver te informeren, kunnen wij om gegevens van die persoon vragen. Wij verwerken in dat geval naam, woonplaats en telefoonnummer van deze persoon.

Voor de uitvoering van de reisovereenkomst kan het voorkomen dat wij de persoonsgegevens verstrekken aan verschillende ontvangers zoals reisagenten, reisleiders, lokale leveranciers van diensten, visum adviesbureaus, accommodaties, vervoersmaatschappijen en verhuurmaatschappijen.