ANWB Hulpverlening

Pechhulp van de Wegenwacht

ANWB en Reis- en Rechtshulp (100% dochter van ANWB) zijn aanbieders van verschillende pechhulppakketten, waaronder: Wegenwacht Instap, Standaard of Compleet in Nederland en/of Europa (+). Voor jongeren tot en met 25 jaar is er Wegenwacht Jongerenvoordeel waarmee ze recht hebben op korting. Het Wegenwacht pechhulppakket kan worden uitgebreid met Partnervoordeel wanneer er meerdere voertuigen zijn in het gezin. Daarnaast zijn er ook nog de Wegenwacht Bromfiets- en Scootmobielpakketten en de Fietspas. 

Als aanvulling op deze pakketten biedt ANWB de Partnerpas en de Jongerenpas aan. Met deze passen krijgen je partner en/of kinderen tot en met 25 jaar dezelfde pechhulp als jij, wanneer zij gebruik maken van jouw voertuig.

Ten behoeve van de totstandkoming en uitvoering van deze ANWB pechhulppakketten/producten verwerken wij je naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. 

Wanneer je met pech staat vragen wij om je locatie en het kenteken van je voertuig. Hiermee achterhalen wij via de website van de RDW het merk en type voertuig. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de Wegenwacht of een andere dienstverlener zo snel mogelijk haar dienstverlening kan uitvoeren. Voor de Jongerenpas en de Partnerpas vragen wij al bij de aanvraag naar je kenteken, omdat deze producten voertuig-gebonden zijn. Ook kunnen wij je creditcardgegevens vragen en verwerken ten behoeve van borgstelling van een huurauto of betaling langs de weg. 

Om te bepalen of je recht hebt op pechhulp wordt bovendien bijgehouden hoe vaak en wanneer je een beroep hebt gedaan op onze pechhulp.

Ten behoeve van de uitvoering van de ANWB pechhulppakketten en-producten kunnen wij je persoonsgegevens verstrekken aan verschillende ontvangers zoals hotels, autoverhuurbedrijven, zusterclubs en garagehouders.

ANWB Alarmcentrale

De ANWB Alarmcentrale is het aanspreekpunt voor reizende leden van de ANWB die in de problemen komen. Leden kunnen 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en ondersteuning, zowel in binnen- als buitenland. 

Bij de ANWB Alarmcentrale verwerken we je persoonsgegevens die hiervoor al zijn genoemd onder Pechhulp van de Wegenwacht. Daarnaast kunnen vanwege een vitaal belang ook je medische gegevens worden verwerkt. 

De ANWB Alarmcentrale verwerkt ook persoonsgegevens, waaronder medische gegevens, in opdracht van verzekeraars en andere opdrachtgevers. Wanneer je wilt weten hoe je verzekeraar omgaat met je persoonsgegevens, verwijzen wij je graag naar het privacy statement van de betreffende verzekeraar.

ANWB Medical Air Assistance

ANWB Medical Air Assistance (ANWB MAA) is 100% dochter van de ANWB en is met meer dan 10.000 vluchten per jaar, dé operator van helikopters voor medische doeleinden in Nederland. ANWB MAA verzorgt de HEMS-vliegoperatie voor vier traumacentra en de ambulance-helikopteroperatie voor RAV Fryslân. Bij de inzet van onze trauma- en ambulancehelikopters wordt door de ANWB MAA geen medische informatie of andere persoonsgegevens geregistreerd of verwerkt.