Betalingen

Voor het factureren van producten en diensten verwerken wij je naam, geslacht, IBAN/rekeningnummer, adres, postcode, woonplaats, land en e-mailadres. Om te kunnen incasseren slaan we een machtigingskenmerk op en wisselen we bestanden uit met onze huisbankier.  

De iDEAL- en creditcardtransacties die door jou aan de ANWB en in de ANWB Webwinkel worden verricht, worden beveiligd door het betaalsysteem van Ingenico. Alle informatie die wordt uitgewisseld voor de uitvoering van de betaling, wordt gecodeerd via het SSL-protocol. Deze gegevens kunnen niet worden opgespoord, onderschept of gebruikt door derden. Ze worden ook niet bewaard in onze computersystemen.

De oplossingen van Ingenico maken gebruik van krachtige gegevenscoderingsprotocollen die de vertrouwelijkheid van jouw financiële gegevens verzekeren. Daarnaast zijn ze voorzien van veiligheidscertificaten zoals die vereist worden door de internationale, financiële instellingen van Visa en MasterCard.

Wanneer betaling uitblijft, geven wij de vordering uit handen geven aan derden, zoals een incassobureau of een advocatenkantoor. Zij zullen de vorderingen vervolgens namens ANWB incasseren. Deze derden zullen daarbij noodzakelijkerwijs alle gegevens ontvangen om de vordering in behandeling te kunnen nemen en te kunnen incasseren, zoals je naam, geslacht, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer(s) en geboortedatum, inhoud van de met jouw gesloten overeenkomst en relevante correspondentie.

Factuurgegevens worden zeven jaar bewaard, zoals wettelijk is voorgeschreven.