ANWB Verzekeringen

ANWB is bemiddelaar van haar dochteronderneming Unigarant (100% vennootschap). ANWB biedt in deze hoedanigheid verschillende verzekeringen aan zoals de ANWB Autoverzekering, de ANWB Bootverzekering, de ANWB E-bike verzekering, de Veilig Rijden Autoverzekering en de ANWB Reisverzekering.

Na ontvangst van je aanvraag sturen wij je gegevens door naar Unigarant die de aanvraag in behandeling neemt. Als bemiddelaar verwerken wij ten behoeve van de verzekeringsovereenkomst de volgende gegevens: naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. 

Bij het verzekeren van een vervoersmiddel kunnen wij ook je kentekengegevens, merk en type vervoermiddel verwerken.

De Veilig Rijden Autoverzekering is een autoverzekering waarbij veilig rijden wordt beloond met een extra korting op je premie. Met een stick die in je auto wordt geplaatst, houden we bij hoe veilig je rijdt. Hoe veiliger je rijdt, hoe meer korting je krijgt. Zo wordt bijgedragen aan de verkeersveiligheid in Nederland. 

Bij de Veilig Rijden Autoverzekering vragen wij namens Unigarant toestemming om je rijgedrag te verwerken. Je ontvangt dan een stick die je in je auto plaatst. Deze stick bepaalt jouw rijstijl op vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. Bij een goede score ontvang je extra korting op je premie; de veilige rijderskorting. 

Een verzekeringsovereenkomst komt tot stand met Unigarant en niet met de ANWB. Wij verwijzen je in dat kader ook graag naar het privacy statement van Unigarant