Privacy ANWB Smart Driver

Met ANWB Smart Driver weet je altijd hoe je auto ervoor staat. Smart Driver waarschuwt je via een app voor dreigende accupech. Dus nog voordat er een waarschuwingslampje op je dashboard gaat branden. Bovendien vertelt Smart Driver je dan meteen hoe je onnodig stilstaan en onverwachte reparaties kunt voorkomen. En dat doet Smart Driver ook als er een waarschuwingslampje gaat branden.

Ten behoeve van de aanvraag en uitvoering van de overeenkomst tussen jou en ANWB Smart Driver verwerken wij je naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en kentekengegevens. 

Daarnaast verwerken wij de persoonsgegevens die afkomstig zijn uit de connector van je auto en die noodzakelijk zijn om ANWB Smart Driver te kunnen aanbieden, waaronder:

  • (technische) voertuiggegevens om je inzicht te geven in de status van bepaalde onderdelen van je voertuig, zoals de accustatus. Ook het Voertuig Identificatie Nummer / Vehicle Identification Number (VIN) ofwel chassisnummer, wordt vastgelegd voor zover je boordcomputer dit uitgeeft;
  • locatiegegevens van het voertuig, zodat de Wegenwacht weet waar je voertuig is bij pech of om door te geven aan hulpdiensten bij een ongeluk, en om de laatste locatie van het voertuig te tonen in de app;
  • gegevens die duiden op storingen (storingscodes), om je in geval van storingen te kunnen voorzien van diagnose en advies;
  • de ondersteuning bij eventuele pechhulpverlening door de ANWB, indien je een Wegenwacht-abonnement hebt. Je gegevens worden dan doorgegeven aan de ANWB Alarmcentrale.

ANWB heeft een gerechtvaardigd belang om deze persoonsgegevens ook te gebruiken om de mobiliteitsdiensten zoals Wegenwacht aan te kunnen bieden en uitvoeren. De gegevens die de ANWB in het kader van ANWB Smart Driver verzamelt en vastlegt kunnen ook worden gebruikt voor:

  • Het aanbieden van aanvullende mobiliteitsdiensten.
  • Het verbeteren en verder ontwikkelen van ANWB Smart Driver en andere diensten die relevant voor je kunnen zijn.
  • Het doen van analyses en onderzoek.

Zeg je ANWB Smart Driver op? Dan blokkeren wij de simkaart van de connector in je auto en verzendt de connector geen gegevens meer. Na twee maanden worden de gegevens geanonimiseerd, zodat ze niet meer tot jou als gebruiker te herleiden zijn.

Meer over ANWB Smart Driver