ANWB Digikluis

Wat doe je als je je portemonnee verliest? In één klap ben je allerlei belangrijke pasjes kwijt en moet er een hoop geregeld worden. Met ANWB Digikluis beperk je de risico's van misbruik, want met slechts één telefoontje worden direct al je bankpassen, creditcards en mobiele telefoon(s) geblokkeerd. Daarnaast heb je alle belangrijke persoonsgegevens altijd bij de hand, in een sterk beveiligde, digitale kluis.

Als je gebruik wenst te maken van ANWB Digikluis, kun je je registreren in de beveiligde omgeving van Mijn ANWB. Je ontvangt vervolgens een brief met daarin een activeringscode.

Wij verwerken alleen persoonsgegevens die je zelf wenst op te slaan in de Digikluis en deze registreer je ook zelf. Denk hierbij aan persoonsgegevens met betrekking tot bankpassen, creditcards, identiteitsbewijs, mobiele telefoon(s), tankpassen, verzekeringen, kentekenbewijzen, garantiebewijzen, lidmaatschappen of je OV-chipkaart. Ook persoonsgegevens van je gezinsleden kunnen in de Digikluis worden opgeslagen.

Ter bescherming van je persoonsgegevens hanteren wij voor ANWB Digikluis een extra streng inlogbeleid. De persoonsgegevens zijn daardoor alleen toegankelijk via een zelf bedacht wachtwoord en een geheime SMS-code. De SMS-code wijzigt iedere keer dat je inlogt. Hierdoor weet je zeker dat de toegang tot de persoonsgegevens goed is beschermd. 

Wij bewaren je persoonsgegevens in de ANWB Digikluis totdat jij aangeeft dat de opgeslagen persoonsgegevens uit ANWB Digikluis verwijderd moeten worden.