ANWB Connected Car

Met ANWB Connected weet je hoe je auto ervoor staat, soms nog voordat je lampjes gaan branden. Zo krijg je bijvoorbeeld automatisch een bericht op je telefoon als er iets mis is of mis dreigt te gaan met je auto.

Ten behoeve van de aanvraag en uitvoering van ANWB Connected verwerken wij je naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en kentekengegevens. 

Daarnaast verwerken wij de persoonsgegevens die afkomstig zijn uit de connector van je auto en die noodzakelijk zijn om ANWB Connected te kunnen aanbieden, waaronder:

  • (Technische) voertuiggegevens om je inzicht te geven in de status van je auto. Ook leggen we jouw Voertuig Identificatie Nummer vast als je boordcomputer dit uitgeeft.
  • Locatiegegevens van je auto om zo je ritten te kunnen registreren.
  • Metingen om jouw rijscore te bepalen, zoals snelheid, acceleratie en remgedrag.
  • Gegevens die duiden op storingen (storingscodes), om je in geval van pech snel weer op weg te helpen.

ANWB heeft een gerechtvaardigd belang om deze persoonsgegevens ook te gebruiken om de mobiliteitsdiensten zoals Wegenwacht aan te kunnen bieden en uitvoeren. 

Zeg je ANWB Connected op? Dan blokkeren wij de simkaart van de connector in je auto en verzendt de connector geen gegevens meer.