Ervaringen ANWB Alarmcentrale

Kari van der Ploeg is 26 jaar oud, werkzaam bij de ANWB Alarmcentrale en deelt haar ervaringen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je ver van huis bent kan dat nogal eens vervelende gevolgen hebben. Gelukkig is er dan altijd een punt in Nederland waar je je kan melden als je het even niet meer weet en hulp nodig hebt: de ANWB Alarmcentrale.

Knokpartij

Het is 4 uur ’s nachts en de telefoon gaat. De jongen aan de andere kant van de lijn is in paniek. Wat bedoeld was als een gezellig avondje stappen in Alanya is uitgelopen tot een knokpartij met de uitsmijter van een club. Zijn reisgenoot is opgepakt door de plaatselijke politie en in een uitslaap cel gezet. “Ik mag hem niet zien of spreken. Wat moet ik nu?” vraagt hij me.
Veel jonge reizigers komen wel eens in aanraking met plaatselijke autoriteiten, soms door ‘eigen schuld’ en soms ook niet. Gelukkig bestaat de Alarmjurist, die geeft je 24/7 juridisch advies tijdens je vakantie.
Als de zon weer op is en de jongen zijn roes heeft uitgeslapen, laat ik hem door één van onze juristen terugbellen om hem te helpen met deze situatie. Zijn vriend was gelukkig alweer op vrije voeten en had onze hulp niet meer nodig.
Het kan voor komen dat je met strenge buitenlandse autoriteiten te maken krijgt en het niet zo goed soepel afloopt als bij deze jongens, dan weet je bij deze dat je er nooit alleen voor staat!

Tip van de Alarmcentrale

Dit is slechts een voorbeeld van wat zich allemaal kan voordoen op reis. Soms kan je het zo gek niet bedenken of het gebeurd.
Kari’s tip: wees je bewust van de mogelijke gevaren die op de loer liggen, geniet van je vakantie en zorg dat je een goede reisverzekering hebt! En mocht er dan toch iets gebeuren, dan staan wij van de ANWB Alarmcentrale 24/7 klaar om je te helpen!

Omschreven situaties zijn gebaseerd zijn op werkelijke situaties, maar niet letterlijk overgenomen.