Picknick special

Ga je niet op vakantie of ben je al geweest? Voor de thuisblijvers onder ons is ook genoeg te beleven tijdens de zonnige dagen. Wat dacht je van een picknick? Je kan ook picknicken op het strand.

Picknick tips

We hebben een aantal picknick-tips voor je op een rijtje gezet. Over het algemeen geldt: Een goede voorbereiding is het halve werk.

Thema

Het is leuk om een bepaald thema te geven aan de picknick. Zoals bijvoorbeeld tapas of een Franse picknick. Bedenk goed welke producten je kiest, sommige zijn niet picknick-proof, omdat ze bijvoorbeeld smelten of ongedierte aantrekken. Een wegwerp barbecue’tje is ook erg handig en gezellig tijdens de picknick.

Verpakking

Natuurlijk is het helemaal fantastisch als je over de vaardigheden en zeeën van tijd beschikt om alles zelf klaar te maken. Maar ook voorverpakte producten kunnen handig zijn. Voor alle producten geldt dat ze in stevige, goed afgesloten verpakkingen moeten zitten, die goed gekoeld zijn.  

Koelen

Leg flessen drank minimaal vier uur voor je weggaat in de koeling. Zo blijven ze langer op temperatuur.

Niet vergeten

- Zorg voor wegwerpbestek, -borden en –bekertjes.
- Vergeet niet de opscheplepels en een kurkentrekker/flessenopener mee te nemen!
- Neem servetjes mee, je knoeit eerder dan je denkt.
- Denk aan een kleed of laken.
- Het is handig om een vuilniszak mee te nemen. 

Wijn

Sommige supermarkten verkopen mini-wijnflesjes met draaidoppen, ideaal voor een picknick. Ga je toch voor een grote fles wijn? Neem dan ook een wijnkoeler mee, staat chique en koude wijn of rosé is een must.

Koelbox

Bewaar al het eten en drinken in een koelbox. Heb je nog een koelbox nodig? Bekijk eens onze webwinkel, nu diverse afprijzingen.    

Ten slotte; smeer je goed in en neem zonnebrand mee.

Laat je inspireren door de volgende aan te raden hapjes en drankjes.