In de penarie!

Kari van der Ploeg is 26 jaar oud, werkzaam bij de ANWB Alarmcentrale en deelt haar ervaringen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je ver van huis bent kan dat nogal eens vervelende gevolgen hebben. Gelukkig is er dan altijd een punt in Nederland waar je je kan melden als je het even niet meer weet en hulp nodig hebt: de ANWB Alarmcentrale.

Moederziel alleen 

Een dossier waar ik zelf erg bij meeleefde was een moeder die ons ongerust belde. Haar dochter was aan het backpacken door India en kreeg last van haar buik. In het hostel had ze nog even naar huis geskyped om te melden dat ze haar spullen zou pakken en naar het ziekenhuis zou gaan. Toen de betaling aan het ziekenhuis niet werd geaccepteerd groeide de onrust bij het thuisfront: de patiënt zou nooit zijn aangekomen in het ziekenhuis! Een jonge meid met al haar kostbare spullen alleen over straat in India, er kon van alles gebeurd zijn. Twaalf uur later hadden we nog niets van haar gehoord. Gelukkig had het meisje niet alleen een zorgverzekering, maar ook een goede reisverzekering, op basis waarvan wij contactorganisaties ter plaatse in konden schakelen. Deze organisaties hebben ons geholpen ziekenhuizen te contacteren om de patiënt te lokaliseren. Het liep allemaal met een sisser af en ze bleek na een zoektocht gewoon in een ander ziekenhuis te zijn opgenomen. Opgelucht konden we haar moeder het goede nieuws brengen en binnen no time was ze weer gezond terug in Nederland!

Tip

Dit is slechts een voorbeeld van wat zich allemaal kan voordoen op reis. Soms kan je het zo gek niet bedenken of het gebeurd. Kari’s tip: wees je bewust van de mogelijke gevaren die op de loer liggen, geniet van je vakantie en zorg dat je een goede reisverzekering hebt! En mocht er dan toch iets gebeuren, dan staan wij van de ANWB Alarmcentrale 24/7 klaar om je te helpen!

Omschreven situaties zijn gebaseerd zijn op werkelijke situaties, maar niet letterlijk overgenomen.