Jaaroverzicht

Zoeken

24 nieuwsberichten

 1. Onderzoek naar verkeersonveilige punten Rotterdam

  24 juni 2019

  De ANWB doet onderzoek onder Rotterdamse leden om verkeersonveilige punten in de Maasstad te inventariseren.

 2. Raad van Kinderen denkt mee met de ANWB over smartphone in het verkeer

  22 mei 2019

  De Raad van Kinderen is vandaag bij de ANWB op werkbezoek geweest. Onder meer om mee te denken over afleiding in het verkeer door smartphonegebruik.

 3. Streetwise op beurs voor onderwijsprofessionals

  29 januari 2019

  Onderwijsprofessionals konden op de onderwijsbeurs NOT in de Jaarbeurs Utrecht kennismaken met de nieuwe verkeerslessen van ANWB Streetwise voor groep 5 en 6 van de basisschool. 

 4. Verkeersslachtofferlijn omgedoopt in ANWB Letselhulp

  6 november 2018

  De ANWB Verkeersslachtofferlijn is omgedoopt in ANWB Letselhulp. De nieuwe naam sluit beter aan bij de inhoud van de dienstverlening.

 5. Herstart campagne Maak er een mooie dag van!

  5 oktober 2018

  Sinds vrijdag 5 oktober is de commercial van de ANWB-themacampagne Dagelijks Onderweg weer op tv te zien. Met enkele nieuwe scenes haakt de campagne nu in op de Fietsverlichtingsactie.

 6. Verkeersveiligheidsdiner

  13 september 2018

  Donderdag 13 september vond op het ANWB-hoofdkantoor het jaarlijkse Verkeersveiligheidsdiner plaats met als hoofdgast minister Cora van Nieuwenhuizen. Voor de vierde keer was de ANWB gastheer.

 7. Campagne tegen appen en bellen in het verkeer van start

  13 september 2018

  Op initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is, samen met onder andere de ANWB, een grootschalige campagne ontwikkeld tegen appen en bellen in het verkeer. Donderdag 13 september werd in Den Haag het startsein gegeven.

 8. Nieuwe campagne Streetwise

  5 september 2018

  Als de vakanties voorbij zijn, stappen scholieren weer massaal op de fiets. Juist zij zijn echter kwetsbaar in het verkeer. De nieuwe campagne van Streetwise vraagt daar vanaf deze week extra aandacht voor.

 9. Onderzoek naar reactie op zwaailicht en sirene

  19 juli 2018

  Weten automobilisten wat ze moeten doen als ze in het verkeer worden geconfronteerd met hulpverleningsvoertuigen? De ANWB en het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) hebben er onderzoek naar gedaan onder deelnemers aan het ANWB Ledenpanel 'Denk mee met de ANWB'.

 10. 50 miljoen extra voor beveiligen spoorwegovergangen

  18 juli 2018

  Het beveiligen van de meest risicovolle spoorwegovergangen krijgt een impuls van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ANWB verwacht dat hiermee ook extra overgangen worden behouden voor langzaam verkeer als wandelaars en fietsers.