Jaaroverzicht

Zoeken

22 nieuwsberichten

 1. Nieuw: Streetwise de verkeersgame

  10 maart 2022

  De gratis app ‘Streetwise de verkeersgame’ is te downloaden voor Apple en Android. Deze app is een aanvulling op de praktijklessen van ANWB Streetwise.

 2. ANWB koploper in aanpak afleiding achter het stuur

  24 februari 2022

  Als mede-initiatiefnemer van MONO Zakelijk, behoort de ANWB tot een minderheid van bedrijven die afleiding achter het stuur aanpakken. Slechts 1 op de 3 werkgevers in Nederland maakt daar werk van, zo blijkt uit de Monitor MONO-zakelijk 2021.

 3. Veiliger wegen dankzij ANWB-rijgedragsdata

  14 januari 2022

  Een mijlpaal voor het project Data & Verkeersveiligheid: al meer dan 100 wegbeheerders kunnen aan de slag met rijgedragsdata van de Veilig Rijden Autoverzekering, om daarmee wegen veiliger te maken.

 4. Eerste ANWB Verkeerspleinenen geopend

  22 september 2021

  Bij basisschool 't Hoge Holt in Drenthe en basisschool 't Vogelnest in Zeeland zijn de eerste ANWB Verkeerspleinen geopend. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een Verkeersplein, gefinancierd door het ANWB Fonds.

 5. 120.000 stemmen voor ANWB Verkeerspleinen

  10 juni 2021

  In het kader van ‘Elk kind veilig op de fiets’ startte het ANWB Fonds de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein.’ Er werd 120.000 keer gestemd!

 6. ANWB Fonds draagt bij aan veiligheid fietsers

  3 juni 2021

  Het ANWB Fonds heeft bijgedragen aan het verkeersveiliger maken van een fietsroute in het dorp Lieshout in Noord-Brabant.

 7. Cijfers verkeersdoden in coronajaar zorgwekkend

  14 april 2021

  De ANWB is zeer geschrokken van de cijfers van het CBS waaruit blijkt dat in 2020 het aantal dodelijke slachtoffers onder fietsers is gestegen.

 8. ANWB Fonds geeft 12 verkeerspleinen weg

  13 april 2021

  In het kader van ‘Elk kind veilig op de fiets’ start het ANWB Fonds met de actie ‘Een ANWB verkeersplein voor een schoolplein.’ Per provincie schenkt de ANWB een verkeersplein aan een basisschool.

 9. Streetwise bezorgt kinderen veilige schoolomgeving

  27 januari 2020

  Dankzij een bezoek van Streetwise, het verkeerseducatieprogramma van de ANWB, bereiken kinderen van basisschool De Triangel in de Schilderswijk hun school aanzienlijk veiliger.

 10. Veiliger rijgedrag levert premiekorting op

  14 januari 2020

  Bestuurders met de Veilig Rijden Autoverzekering maken minder brokken dan mensen met een ‘gewone’ autoverzekering.