Het verschil tussen een woonverzekering en ANWB Pechhulp Thuis

Een opstalverzekering, inboedelverzekering en Pechhulp Thuis, hoe onderscheiden ze zich?

Ai, je hebt jezelf buitengesloten. Of een flinke lekkage midden in de nacht. Zo’n situatie wil  en moet je direct oplossen. Je verzekeraar speelt hier een rol in en ANWB Pechhulp Thuis mogelijk ook. Maar wie doet wat in het geval van een spoedklus? Waar zit nou het onderscheid?  

Wat is een woonverzekering? 

Onder een woonverzekering valt een inboedelverzekering en een Opstalverzekering. Laten we eerst even helder krijgen waarom die verzekeringen er zijn en wat ze dekken. Een inboedelverzekering verzekert de spullen die je in en om je huis kunt verplaatsen. Denk hierbij aan elektrische apparaten bij brand. De opstalverzekering is er voor de woning zelf, alle bijgebouwen en alles wat hieraan aard- en nagelvast zit. Denk hierbij aan schade aan vloeren of muren. 

Wat is ANWB Pechhulp Thuis?

De prioriteit van ANWB Pechhulp Thuis is dat we je huis direct weer veilig en leefbaar maken bij spoedklussen. In veel gevallen komt de verzekeraar in de dagen na de calamiteit en niet in het weekend of de nachtelijke uren. Pechhulp Thuis is bedoeld om de spoedklus zélf zo snel mogelijk te verhelpen. Dit geldt ook midden in de nacht en in het weekend en altijd binnen 2 uur. Denk hierbij aan het afdichten van een gesprongen leiding, verhelpen van lokale stroomuitval of het dichten van een gaslek. Zo kun je (grotere) gevolgschade voorkomen. Als je dus niet weet hoe je gevolgschade kan voorkomen, of waar het probleem zich bevindt, dan staan onze vakmannen altijd direct voor je klaar.

Waar helpt ANWB Pechhulp Thuis nog meer bij?

Naast de meest voorkomende spoedklussen helpen we ook bij spoedklussen die niet binnen opstalverzekeringen verzekerd zijn, zoals wanneer je jezelf per ongeluk hebt buitengesloten of bij een verstopte afvoer. Veel mensen herkennen de stressvolle situaties die dit kunnen veroorzaken en het probleem van hoge kosten en het risico op malafide loodgieters en sleutelmakers.

Dat is met ANWB Pechhulp Thuis nu gelukkig verleden tijd. Je betaalt nooit extra kosten, zoals voorrij- en materiaalkosten, of arbeidsloon. Zo kun je snel weer veilig en zorgeloos wonen! Voor je gevolgschade bij spoedklussen kun je vervolgens in veel gevallen terecht bij je opstalverzekering. Denk hierbij aan het vervangen van je vloer bij lekkage. Dit doen de vakmannen van Pechhulp Thuis niet. Zo vullen we elkaar mooi aan! 

  Opstalverzekering ANWB Pechhulp Thuis
24/7 hulp, binnen 2 uur op de stoep Nee Ja
Hulp bij buitensluiting en verstopte afvoeren Nee Ja
Reparatie van gevolgschade Ja Nee
Bijkomende kosten (Eigen risico, materiaalkosten etc.) Vaak wel Nee


Heb je een spoedklus, bel dan ANWB Pechhulp Thuis

Dus, heb je jezelf buitengesloten of heb je een lekkage midden in de nacht? Dan is ANWB Pechhulp Thuis de eerste die je belt. Binnen 2 uur staat er een betrouwbare vakman op de stoep die je huis weer veilig en leefbaar achterlaat. Dit doen we voor verstopte afvoeren, lekkages, buitensluitingen, stroomstoringen, inbraken en gaslekken voor een bedrag van €99,- per jaar, of slechts €8,25 per maand.

Ga naar ANWB Pechhulp Thuis