Nooit meer overstappen en toch goedkope energie?

Ben jij het type dat elk jaar op de dag exact de beste energiedeals vergelijkt, of neem je het je steeds weer voor, maar komt het er niet van? Grote kans dat je bij die laatste groep hoort, energiecontracten vergelijken is nou niet bepaald het leukste klusje.  Gelukkig is er een alternatief: goedkope energie zónder overstappen. Nou ja, één keertje dan…

Als je op zoek bent naar de goedkoopste energiemaatschappij, dan begin je je zoektocht waarschijnlijk op een vergelijkingswebsite. Op basis van je adres en je (geschatte) verbruik krijg je een heel lijstje aanbieders voorgeschoteld, inclusief maandbedragen. Dat lijkt duidelijk, zo kun je de energiecontracten goed onderling vergelijken en weet je precies wat je per maand betaalt. Totdat je het contract afsluit.

Welkomstbonus

Dan blijkt dat je per maand waarschijnlijk meer betaalt dan het tijdens het vergelijken beloofde maandbedrag. Dat komt door de welkomstbonus. Die bonus krijg je namelijk pas uitgekeerd als je een jaar lang energie afneemt. Onderaan de streep heb je gemiddeld inderdaad het eerder genoemde maandbedrag betaald, maar er zit een addertje onder het gras: die welkomstbonus krijg je maar één keer. De eerste maand na afloop van het contract betaal je weer gewoon dat hogere maandbedrag en als je pech hebt, gaan de vaste tarieven voor gas en stroom óók nog omhoog!

Energiemaatschappijen weten namelijk heel goed dat wij eigenlijk helemaal niet van vergelijken houden en dat maar een klein deel van hun klanten daadwerkelijk elk jaar overstapt. Sommige maatschappijen maken door die bonus het eerste jaar zelfs verlies op een nieuw energiecontract. Zo komen ze met lage prijzen bovenaan in de resultaten op vergelijkingssites, terwijl ze weten dat die paar klanten die elk jaar overstappen ruimschoots gecompenseerd worden door de veel grotere groep die klant blijft. Door de hogere tarieven die de vaste klanten betalen wordt het verlies uit het eerste jaar ruimschoots gecompenseerd. Je wordt als vaste klant dus niet beloond, maar juist benadeeld! Alleen wie elk jaar trouw overstapt en dat op de dag af goed timet, kan optimaal profiteren van die lage prijzen.

Een eerlijke prijs voor energie, zonder gedoe

Dat is niet zoals het hoort, vinden we bij ANWB Energie. Daarom krijg je bij ons geen welkomstbonus, hebben we geen vervelende telefonische verkooppraatjes nodig en zit je ook niet mimaal een jaar aan ons vast. Bij ANWB Energie betaal je simpelweg een eerlijke prijs voor je energie, of je nou drie weken of drie jaar klant bent. We werken met dynamische prijzen, waarbij we onze inkoopprijzen direct aan jou doorberekenen. Dat klinkt misschien spannend, maar is in de praktijk gemiddeld veel goedkoper dan de vaste tarieven die de traditionele energiemaatschappijen rekenen. Hoe dat werkt en hoe wij dan ons geld verdienen leggen je we graag uitgebreid uit.

Geen zin in jaarlijks overstappen en energiecontracten vergelijken, maar ook niet bang zijn dat je dan stilletjes steeds meer gaat betalen? Dan hoef je nog maar één keer over te stappen, naar ANWB Energie. Omdat we weten dat de meeste mensen niet van overstappen houden, hebben we dat zo makkelijk mogelijk gemaakt. Jij vult je gegevens in, wij doen de rest. En dan krijg jij binnenkort energie voor een eerlijke prijs, zonder dat je je na een jaar moet afvragen of je nog wel goed zit en of je niet te veel betaalt. Onze prijs blijft eerlijk, hoe lang je ook klant bent. 

Ontdek ANWB Energie