Marieke fietst

Fiets je mee?

Nederland beschikt over een prachtige natuur vol bijzondere landschappen. Onze collega Marieke vindt dit ook en houdt ervan om mooie fietsroutes te maken. Ze neemt jullie graag mee in haar fietsvlogs.

Marieke fietst de Windesheimroute

Een lekker zomers tochtje is het: de Windesheimroute vanuit het Overijsselse Wijhe. Met de wind in de haren jakkeren over de IJsseldijk, een pontje nemen om aan de overkant te komen en op zoek gaan naar rare beestjes zoals de kleine modderkruiper... Nederland is best avontuurlijk, als je 't maar wilt zien! Fiets zelf de ANWB Windesheimroute (31 km) in Wijhe, Overijssel.


Marieke fietst de Sleenerzandroute

Hobbeldehobbel over de hei, langs boerderijen en een museumdorp vol mekkerende lammetjes. Even afstappen om een lokale specialiteit te proeven en voort weer richting Schotse hooglanders. Marieke fietste de sleenerzandroute door Drenthe. Leuk hoor! Fiets zelf de ANWB Sleenerzandroute (35 km) in Orvelte, Drenthe.


Marieke fietst de Rietveldroute

Volg Marieke op de fietsroute 'De Stijl in Utrecht: Rietvelds architectuur' door de stad. En mis de reuze-Rietveldstoelen niet, die zijn neergezet ter gelegenheid van de 100e verjaardag van kunstbeweging De Stijl. Je mag erop klimmen en jezelf 'stijlvol' fotograferen. Leuk toch? Fiets zelf de ANWB-route De Stijl in Utrecht (10 km) in Utrecht.


Marieke fietst in Friesland

Water, weilanden, pontjes en bospaadjes. Marieke stippelde een Fries fietstochtje uit in de ANWB Fietsknooppuntenplanner. Wat het tochtje extra lekker maakt? Suikerbrood, suikerbroodijs, dúmkes, oranjekoek, koffie en (zelf)ingemaakte courgette!

Ook rijden? Ga naar de Fietsknooppuntenplanner. Start even buiten Langweer op de Boarnsweachsterdyk bij de Langweerder Molen, volg de knooppunten 91 - 84 - 62 - 79 - 80 - 69 - 75 - 79 - 80 - 81 - 83 - 57 - 55 - 56 - 92 en eindig in Langweer.


Marieke fietst in Marken

's Zomers zijn Monnickendam en Marken echte toeristenmagneten, maar in de winter heb je er het rijk alleen. Volg Marieke op haar winterse fietstocht over dijken, dwars door de smalle dorpssteegjes en langs monumentale Markense poppenhuisjes. Ook deze route rijden? Ga naar de Fietsknooppuntenplanner. Volg vanuit Monnickendam de knooppunten 55 - 54 - 53 - 52 - 51 (vanaf hier zelf naar de Oostpunt rijden voor de vuurtoren) en weer terug. Eitje!


Marieke fietst de Reeuwijkse Plassenroute

Dit keer fietst Marieke De Reeuwijkse Plassenroute. Een mooie route aan het water die je meeneemt door de landschappen van het Groene Hart. Fiets zelf de ANWB Reeuwijkse Plassenroute (27 km) in Bodegraven, Zuid-Holland.


Marieke wandelt

Marieke verkent de Nederlandse natuur ook graag te voet. In haar wandelvlogs neemt ze je graag mee om te laten zien hoe leuk wandelen kan zijn.

Speciaal voor jou geselecteerd