Welke stad wordt Fietsstad 2020?

Doe mee en maak kans op een e-bike

Welke Nederlandse gemeente heeft het beste fietsklimaat? Breng tot 31 oktober 2019 je stem uit tijdens de verkiezing van de Fietsstad van het Jaar .

Naast de Voetballer van Jaar, het Woord van het Jaar en de Strandtent van het Jaar zijn er nog véél meer dingen van het jaar. Verkiezingen, zinnig en onzinnig. Erg zinnig vinden wij die van de Fietsstad van het Jaar van de Fietsersbond. Deze verkiezing stimuleert Nederlandse steden om hun fietsklimaat te bevorderen en beloont gemeenten waarin het prettig en veilig fietsen is. En zoals bijna iedereen weet, is fietsen plezierig, praktisch, gezond en goed voor het milieu.

Enquête: Fietsstad van het jaar

Eens in de twee jaar wordt er een nieuwe gemeente gekozen die de eretitel Fietsstad van het Jaar mag dragen. In 2018 was dat Houten en nu kunnen er t/m 31 oktober 2019 enquêtes worden ingevuld die mede gaan bepalen welke stad Fietstad 2020 wordt.
De enquête vind je hier en invullen duurt slechts 10 minuten.
Leuke bijkomstigheid: je maakt dan kans op een Gazelle e-bike, luxe fietsverlichting of een andere mooie prijs. Welke stad uiteindelijk Fietsstad 2020 wordt, zal op 28 februari 2020 bekend worden gemaakt.