De nieuwe Gazelle Ultimate e-bike

Alle e-bikeliefhebbers opgelet: Gazelle heeft een nieuwe gave, sportieve e-bike. De Ultimate, typisch een fiets voor de Europese markt, waar recreatief fietsen in het weekend een streepje voor heeft op het dagelijks gebruik van de e-bike.

Uitgangspunt voor het ontwerp van de nieuwe Ultimate C8+ HMB was een e-bike die in balans is qua verhoudingen, met een focus op prestatie, comfort en design. Het resultaat is een e-bike waarin de accu en motor minder opvallen. Dat komt om te beginnen, omdat het ontwerp compleet nieuw is. Daarbij werd vooral gefocust op integratie, zo zijn de motor en de accu in het aluminium frame geïntegreerd. Ook de bekabeling is zo veel mogelijk in het frame weggewerkt.

Technologie

De nieuwe Ultimate C8+ HMB is voorzien van de krachtige (50 Nm) Bosch Active Line Plus-motor. De lithium-ion accu zorgt met zijn 500 Wh capaciteit voor een ruime actieradius. Zowel de vóór- als achterrem is hydraulisch bediend. Dat betekent: een krachtige remwerking zonder dat je als berijder veel kracht hoeft te zetten. Acht versnellingen (Shimano Nexus 8) maken het mogelijk om in wisselend terrein te rijden. Via een overzichtelijk, centraal op het stuur geplaatst display worden alle vitale functies weergegeven.

Comfort

Het aluminium frame van de Ultimate C8+ HMB is stijf en voelt zeer stabiel aan. In de praktijk stuurt de e-bike strak en zuiver, je voelt je duidelijk één met de fiets. De geveerde voorvork in combinatie met de brede 28-inch banden en functionele details als lederen handvatten dragen bij aan het comfort.

Functioneel

De Ultimate C8+ HMB beschikt hij over een achterstandaard en een AXA Defender slot. Zowel de koplamp als het achterlicht maakt gebruik van LED-technologie en accuvoeding. De verlichting is via de display in- en uit te schakelen. De Ultimate is er in lowstep- en highstep-uitvoering. De framematen variëren van 46-65 cm. Afhankelijk van de gekozen maat is er keuze uit de kleuren champion red en desert titanium grey mat. 

Dit vind je misschien ook interessant:

Waar moet je op letten als je een e-bike gaat kopen?
Elektrische Fiets Vergelijker