ANWB Fietsen app

Met de ANWB Fietsen app fiets je jouw perfecte fietsroute

Met deze app kun je gemakkelijk de mooiste fietstochten en fietsknooppunten bij jou in de buurt vinden en afstemmen op jouw behoefte. Je kunt ook je eigen fietsroute maken in de app. En heb je een Blijven Fietsen Verzekering dan is het één druk op knop in de app wanneer je fiets is gestolen, een opsporingsdienst gaat dan op zoek naar jouw fiets. De app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Zin om te gaan fietsen, maar weet je niet precies waar? In de ANWB Fietsen app vind je meer dan 170 gecontroleerde routes door heel Nederland. De route wordt getoond op een kaart en volgt jou gedurende de fietstocht. Zo weet je altijd waar je bent. Ook zie je meteen waar de leuke fietscaféetjes of terrassen zitten, waar je als ANWB-lid korting krijgt. Bij deze ‘ANWB Gastvrij Pluspunten’ is ook altijd een bandenplaksetje en een oplaadpunt aanwezig.

Download gratis

Download de Vakantiehulp app voor Android Download de Vakantiehulp app voor iOS
 

Android 5 en hoger en iOS 10 en hoger.

NIEUW: Maak zelf je fietsroute in de app

Op verzoek van vele app-gebruikers is het vanaf nu ook mogelijk om via knooppunten zelf een fietsroute te maken in de app. Dat gaat heel simpel. Als je de ANWB Fietsen-app opent, zie je onder in het scherm ‘Maak je eigen route’. Je krijgt dan alle knooppunten te zien rondom de plek waar je op dat moment bent. Als je klaar bent, kun je de fietsroute opslaan voor later óf je kunt hem direct gaan fietsen. De door jou aangemaakte route wordt dan getoond op de kaart in de app. 

Voordelen op een rijtje

  • Zoek een mooie route óf maak je eigen fietsroute
  • Gemakkelijk overzicht van te fietsen knooppunten
  • Vind de leukste fietscafés en terrassen in de buurt
  • Nooit meer verdwalen
  • Altijd je fietspas bij de hand
  • Bel automatisch de Wegenwacht bij fietspech (voor Fietspashouders)

Je digitale lidmaatschapspas in de app

Klik in de app rechtsboven op ‘inloggen’ en log in met je Mijn ANWB account. Zodra je ingelogd bent verschijnt je lidmaatschapspas, Fietspashouders zullen ook hun sticker op de pas zien staan. En heb je een Blijven Fietsen Verzekering dan is deze ook zichtbaar in de app.