5 vragen over de verlenging van de Fietspas

Vanaf 2018 kun je je fietspas ook op je smartphone raadplegen, super handig! De ANWB heeft namelijk een nieuwe (gratis) Fietsen App gelanceerd, waarmee jij jouw digitale Fietspassticker altijd bij de hand hebt. Geen pasjes meer, maar alles in één handige app. Wat is er veranderd?    

1. Ontvang ik nu nog een nieuwe fietspassticker?

Ja, je ontvangt nog één keer de Fietspassticker. Vanaf donderdag 14 december kun je deze op de deurmat verwachten. Deze sticker is slechts één jaar geldig. Maar je bent niet meer afhankelijk van de sticker. In de bijgevoegde brief lees je namelijk alles over onze nieuwe Fietsen app. Als je deze gratis app downloadt op je smartphone, heb je je digitale Fietspassticker altijd bij de hand. 

2. Ik heb geen smartphone, wat nu? 

Mocht je geen beschikking hebben over een smartphone, dan kun je kosteloos een sticker ophalen in een van de ANWB-winkels. Je hoeft alleen maar je lidmaatschapspas mee te nemen. Zit er geen ANWB-winkel bij jou in de buurt? Dan kun je bellen naar 088-2692222 of mailen naar info@anwb.nl

3. Wat moet ik met de oude sticker doen?

Deze dien je te verwijderen, hij heeft geen waarde meer. Je mag de nieuwe sticker ook over de oude sticker heen plakken. Mocht de sticker onverhoopt niet plakken, kun je een nieuwe halen bij een van de ANWB-winkels of contact opnemen met het ledenservicecentrum. 

4. Wat kan je nog meer met de ANWB Fietsen app?

In de app staan meer dan 170 prachtige ANWB fietsroutes. De routes zijn gecontroleerd en zorgvuldig samengesteld, zodat je verzekerd bent van een mooie tocht. Bij elke route zie je wat de tijdsduur en lengte is. De gekozen route wordt getoond op een kaart en volgt jou gedurende de fietstocht.  Ook kun je pech melden via de app. Daarnaast beschikt de app over jouw digitale lidmaatschapspas en Fietspassticker. 

De ANWB Fietsen app is beschikbaar in de Apple store en Google Play store. Je vindt de app door te zoeken op 'ANWB Fietsen'. 

Ga naar de Apple Store.
Ga naar de Google Play store.

5. Ik ben een nieuw lid en heb net de Fietspas besteld, hoe zit het precies?

Nieuwe leden ontvangen geen fietspassticker meer, maar kunnen hun fietspas laten zien in de ANWB Fietsen app. Met deze digitale Fietspas kun je je identificeren bij bijvoorbeeld Gastvrijpunten en Gastvrij fietsenwinkels voor de Fietscheck.

Je ontvangt per post van ons wel een welkomstpakket met o.a een gratis knooppuntenkaart. Dit kan maximaal 5 dagen duren na aanmelding. Mocht je deze niet hebben ontvangen, stuur een mailtje naar info@anwb.nl met je naam, lidmaatschapsnummer en adresgegevens. Dan sturen wij je zo snel mogelijk het welkomstpakket toe. 

Meer weten?

Lees hier alles over de voordelen van de Fietspas