Gezocht: testers voor bijzondere e-bikes

De ANWB organiseert in de eerste week van oktober e-bike proefritdagen. Dit keer geen gewone e-fietsen, maar ‘specials’. Lees hier wat specials zijn en geef je op als tester!

Naast elektrische stads- en toerfietsen zijn er andersoortige e-fietsen. Bijvoorbeeld:

E-bakfietsen

Wel eens tegen de wind in gefietst op een bakfiets met een paar kinderen erin? Als je dat gevoel kent, geef je dan op voor de proefritdagen, want er zijn elektrische bakfietsen om te proberen.

Elektrische vouwfietsen

E-vouwfietsen combineren een klein formaat met een behoorlijke trapondersteuning. Ben je kampeerder, bootbezitter en/of forens die het gemak van een elektrische vouwfiets wil ervaren, doe dan mee met de proefritten.

E-tandems

Elke soort fiets kan met ondersteuning worden uitgevoerd, ook de tandem. We hebben e-tandems beschikbaar om te proberen. We roepen met name visueel gehandicapten en begeleiders/partners op deze e-fietsen aan de tand te komen voelen.

Compact e-bikes

Compacte e-fietsen, en tegelijk erg comfortabel. Bedoeld voor stadsmensen die (riant) wonen maar geen schuur hebben. Waar de e-bike te laten? Door z’n bescheiden formaat is een compact e-fiets handiger in de gang of in het halletje. Dus stedelingen: kom dit type e-bike testen.


Proefritten

Uit de proefritten haalt de ANWB reviews, gebruikerservaringen van de proefrijders. Na elke proefrit vul je een beoordelingsformulier in en stellen we vragen. Deze informatie komt met naam en foto op Fiets Select, de ANWB keuzetool voor e-bikes.
De proefritdagen zijn in Wassenaar. Exacte data volgen nog, in ieder geval in de eerste week van oktober. Geef je op bij Bert Bosman, bbosman@anwb.nl. Ervaring met e-bikes is een voorwaarde. Meld ook wat je ervaring is met welke soort e-bike.