E-bike keuzehulp Fiets Select vernieuwd

Het is nu nog makkelijker om een nieuwe e-bike te vinden die aan je wensen voldoet. De online keuzehulp ANWB Fiets Select is namelijk vernieuwd! Zo zijn de filters verbeterd, bevat de keuzehulp meer modellen en zijn de beoordelingen aangevuld met rij-impressies van ervaren ANWB-leden.

Ook is de site responsive gemaakt, waardoor je de keuzehulp eenvoudig vanaf je telefoon of tablet kunt gebruiken. Behalve filters als gebruik, snelheid, merk , prijs en type motor, kun je met het vernieuwde Fiets Select ook zoeken op elektrische fietsen met Ledenvoordeel. De keuzehulp geeft dan automatisch de exemplaren met een scherpe korting weer.

Direct aan de slag met Fiets Select


Vergelijken e-bikes

Wil je verschillende modellen onderling met elkaar vergelijken? Dan kun je drie fietsen aanvinken, die vervolgens in een overzichtelijke tabel naast elkaar worden getoond. Zo zie je in één oogopslag de plus- en minpunten per model en details ten aanzien van uitvoering, uitrusting en het gemiddelde rapportcijfer van de rij-impressies.


Proefritdagen

Die rij-impressies worden twee keer per jaar uitgevoerd tijdens de ANWB Proefritdagen. Op deze dagen beoordelen ANWB-leden de e-bikes volgens een vast protocol op vier onderdelen: rijeigenschappen, motor, bediening display en comfort. Dat doen ze aan de hand van een speciaal parcours, dat o.a. een beklimming en een remtest bevat. Ook het verwijderen en terugplaatsen van de accu en het tillen van de fiets op een fietsendrager zijn testonderdelen. De deelnemers zijn geselecteerd op basis van ruime ervaring met elektrische fietsen. Hun rij-impressie en de scores uitgedrukt in rapportcijfers zijn vanaf nu terug te vinden in FietsSelect.
Kijk hier voor uitgebreidere info over het beoordelen