Knooppuntroutes enorm vaak gebruikt

ANWB.nl/fietsen maakt routes plannen voor fietsers makkelijk

Plan jij wel eens een knooppuntroute? Doe dit net zoals 730.000 andere bezoekers op ANWB.nl/fietsknooppuntenplanner. Al deze mensen zijn vanaf 1 mei 2016 bezig geweest met knooppuntroutes. De ANWB verwacht dat dit aantal volgend jaar al verdubbeld. Dit komt onder andere omdat ANWB de knooppuntenplanner samen met haar leden steeds beter maakt. Afgelopen maanden hebben we duizenden suggesties gekregen om de planner te verbeteren, en dit hebben is dus ook gebeurd!

Zo was de eerste wens van leden om een route full-screen, over de volledige breedte van het scherm, te kunnen plannen. Daarnaast heerste de grote wens om een route van stad tot stad te kunnen plannen. Deze twee vernieuwingen zijn nu doorgevoerd.  Verder is de planner responsive, dit betekent dat de planner zich aanpast op het device(desktop-tabllet-mobiel)  waarmee je plant. Met een gebruik van 60% desktop, 27% tablet en 13% op mobiel is dit ook wel nodig. De komende maanden gaan we op de overige vragen van leden in, namelijk het bewaren van gemaakte routes, het delen hiervan en het beoordelen van een route.

ANWB Gastvrij

Op de knooppuntenplanner kan je ook een Gastvrij punt (icoon koffiekopje  toevoegen aan je route. Hier kan je je fiets opladen, een kopje koffie drinken of gewoon even uitrusten. Tip: let in de planner goed op de gele koffiekopjes. Deze geven fietsers met een ANWB fietspas (link) een extra korting. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een gratis kopje koffie, een overnachting met 15% korting en nog veel meer unieke voordelen.

Cadeautjes

Speel deze herfst een spelletje op de fiets en doe het ANWB Fietsknooppuntenspel! Maak je route in de knooppuntenplanner, fiets je route en wie weet win jij één van de 400 (!) prijzen die achter de knooppuntborden verstopt door heel Nederland hangen. Tip: de prijzen vind je in de buurt van ANWB Gastvrij punten, de leukste fietsvriendelijke adressen voor een tussenstop. Zij hebben de leukste (en lekkerste) prijzen beschikbaar gesteld.
Meer informatie