Glow in the dark fietspaden op BBC

De ANWB is al langer bezig met verlichte fietspaden, maar sinds het Van Gogh fietspad is geopend zijn glow-in-the-dark fietspaden overal in het nieuws. En niet alleen in Nederland.

Zo heeft de BBC er ook aandacht aan besteed afgelopen week. De verlichte fietspaden zijn niet alleen maar mooi, maar ook praktisch. Meer dan 10.000 keer per jaar missen mensen op de fiets een bocht doordat zij deze niet aan zien komen. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Collega Gerard van den Bos mocht bij de BBC iets vertellen over verlichte fietspaden en de voordelen hiervan. Daarnaast vertelt kunstenaar Daan Roosegaarde over zijn inspiratie voor de verlichte fietspaden.

Bekijk het filmpje van BBC

Samenwerking ANWB en Daan Roosegaarde

De ANWB en kunstenaar Daan Roosegaarde hebben de handen ineen geslagen om de onveilige Nederlandse fietspaden op een bijzondere manier veiliger te maken. Zo zijn er op een paar plekken in Nederland gloeiende lijnen langs de weg te vinden. Deze “gloeiende” lijnen geven in het donker duidelijk aan waar de weg, de berm, de bocht of het pad begint en weer ophoudt.

Meer over fietsen over het Van Gogh fietspad