Nieuwsoverzicht

Zoeken

221 nieuwsberichten

 1. Limesroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

  31 december 2018

  De Limes-fietsroute is één van de vijf genomineerden voor de felbegeerde titel 'Fietsroute van het jaar’.

 2. Deel jouw fietsvakantie ervaring

  03 december 2018

  Ben jij wel eens op fietsvakantie geweest? Dan is het Fietsplatform benieuwd naar jouw ervaring.

 3. Eerste duurzame fietsbankje geplaatst

  12 oktober 2018

  Gedeputeerde Floor Vermeulen, Marga de Jager (directie ANWB) en Douwtje de Vries (hoofd vereniging Fietsersbond) hebben op 1 oktober het eerste duurzame fietsbankje geplaatst in Wassenaar.

 4. Nieuw: maak je eigen fietsroute in de ANWB Fietsen-app

  05 oktober 2018

  Vanaf nu kun je zelf een fietsroute samenstellen in de ANWB Fietsen-app. Met deze fietstochtplanner komen wij tegemoet aan de wens van veel gebruikers van de app.

 5. Eén op de vijf ANWB-leden laat fiets thuis

  04 oktober 2018

  Eén op de vijf ANWB-leden laat de fiets wel eens thuis staan uit angst dat deze wordt gestolen. Dat gebeurt vooral bij fietsen die duurder zijn dan €1.000.

 6. ANWB blij met stimulans voor fietsgebruik

  11 september 2018

  De regels voor een fiets van de zaak worden een stuk eenvoudiger. Voor privégebruik van een leasefiets moet je voortaan 7 procent van de waarde bij je inkomen optellen, zo maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend.

 7. Excentrieke e-bikes van Ebike Das Original te koop in Nederland

  24 juli 2018

  De Nederlandse fietsmarkt is een Duits e-bikemerk rijker. Sinds kort worden de excentrieke elektrische fietsen van Ebike Das Original verkocht in Nederland.

 8. Fietsonderzoek Brabant: veiligheid kan beter

  20 juni 2018

  De provincie Brabant wil graag weten hoe fietsers in Brabant denken over fietsen in de provincie. Daarom startte zij in april een fietsonderzoek. De ANWB heeft haar leden ook opgeroepen om de enquête in te vullen. In totaal hebben ruim 1500 respondenten gereageerd.

 9. Fiets en wandel mee vanaf een Brabantse Natuurpoort

  12 juni 2018

  De ANWB organiseert in samenwerking met KBO-Brabant en de Stichting Brabantse Natuurpoorten, prachtige fiets- en wandeltochten door de Brabantse natuur. De deelname is gratis.

 10. 100 extra rustpunten voor fietsers in Zuid-Holland

  25 mei 2018

  ​ANWB-onderzoek onder recreatiefietsers in de 12 Nederlandse provincies heeft verrassende vruchten afgeworpen. Zuid-Holland gaat 100 bankjes plaatsen op plekken waar fietsers deze rustpunten het meeste missen.