Nieuwsoverzicht

Zoeken

214 nieuwsberichten

 1. Wielersportbond NTFU verhoogt fietsplezier op het fietspad

  07 maart 2019

  Traditioneel is begin maart voor wielerverenigingen de start van het wegseizoen. Wielersportbond NTFU verwacht dat veel wielrenners hun racefiets uit de (winter)stalling halen en voor een eerste rit de weg op gaan. 

 2. Oostzeeroute is Fietsroute van het Jaar

  04 maart 2019

  De Deense Oostzeeroute is Fietsroute van het jaar geworden. Dat werd dit weekend bekend gemaakt op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. 820 rustige fietskilometers over twaalf eilanden, acht bruggen en vijf pontveren.

 3. 100 kaarsjes voor de ANWB-paddenstoel

  21 februari 2019

  De ANWB-paddenstoel bestaat 100 jaar. De wegwijzer is uitgegroeid tot één van de aansprekende iconen van de ANWB en het fietsen in Nederland. 

 4. Limesroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

  31 december 2018

  De Limes-fietsroute is één van de vijf genomineerden voor de felbegeerde titel 'Fietsroute van het jaar’.

 5. Eerste duurzame fietsbankje geplaatst

  12 oktober 2018

  Gedeputeerde Floor Vermeulen, Marga de Jager (directie ANWB) en Douwtje de Vries (hoofd vereniging Fietsersbond) hebben op 1 oktober het eerste duurzame fietsbankje geplaatst in Wassenaar.

 6. Nieuw: maak je eigen fietsroute in de ANWB Fietsen-app

  05 oktober 2018

  Vanaf nu kun je zelf een fietsroute samenstellen in de ANWB Fietsen-app. Met deze fietstochtplanner komen wij tegemoet aan de wens van veel gebruikers van de app.

 7. Eén op de vijf ANWB-leden laat fiets thuis

  04 oktober 2018

  Eén op de vijf ANWB-leden laat de fiets wel eens thuis staan uit angst dat deze wordt gestolen. Dat gebeurt vooral bij fietsen die duurder zijn dan €1.000.

 8. ANWB blij met stimulans voor fietsgebruik

  11 september 2018

  De regels voor een fiets van de zaak worden een stuk eenvoudiger. Voor privégebruik van een leasefiets moet je voortaan 7 procent van de waarde bij je inkomen optellen, zo maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend.

 9. Excentrieke e-bikes van Ebike Das Original te koop in Nederland

  24 juli 2018

  De Nederlandse fietsmarkt is een Duits e-bikemerk rijker. Sinds kort worden de excentrieke elektrische fietsen van Ebike Das Original verkocht in Nederland.

 10. Fietsonderzoek Brabant: veiligheid kan beter

  20 juni 2018

  De provincie Brabant wil graag weten hoe fietsers in Brabant denken over fietsen in de provincie. Daarom startte zij in april een fietsonderzoek. De ANWB heeft haar leden ook opgeroepen om de enquête in te vullen. In totaal hebben ruim 1500 respondenten gereageerd.