Gelderse streken

Spring op de fiets in de Gelderse streken!

ANWB samen met Gelderse streken

Gelderland is dé fietsprovincie van Nederland en staat bekend om haar natuur. Spring op de fiets en geniet van kronkelende dijken, prachtige heide en indrukwekkende stuifzandvlaktes, de diversiteit is enorm! Het ene moment trap je door de bossen en over stuwwallen, het andere moment ben je op een open vlakte en fiets je langs rivieren of vennetjes.

Naast prachtige natuur is er nog veel meer om van te genieten. Prachtige kastelen, statige landhuizen, authentieke schaapskooien en fruitbomen vol mooie bloesem. Ook op culinair gebied bieden de Gelderse streken vele mogelijkheden. Van gezellige bistro’s tot sfeervolle restaurants en fijne terrassen waar het uitstekend vertoeven is. Geniet van verse streekproducten, heerlijke wijnen en nog veel meer lekkers. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Beleef de Gelderse streken met onderstaande vier afwisselende routes

Ze brengen je over water in Rivierenland, langs heidevelden op de Veluwe, door bossen in de Achterhoek en van stoere kastelen naar statige landhuizen in de regio Arnhem.

Inspirerende SPECIALS met geluid en prachtige foto's

Route: Rivieren Rivalen

Route: Rivieren Rivalen

Gelegen tussen de Waal in het noorden en de Maas in het oosten en zuiden is hier altijd strijd geweest tegen de eeuwige rivaal: het water. Dit is dan ook een terugkerend element in de Rivieren Rivalen fietsroute.

Route: Rust en ruimte

Route: Rust en ruimte

Rondom Kootwijk liggen glooiende bossen, waaraan De Veluwe zo herkenbaar is. Maar ook heidevelden, met bijzondere planten als heidespurrie, zandzegge en ruig haarmos. Ontdek deze fietsroute.

Route: Langs kastelen en buitenplaatsen West

Route: Langs kastelen en buitenplaatsen West

De Veluwezoom is bekend om ‘Gelders Arcadië’, het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. In het westelijke deel van het gebied fiets je door Wageningen, Renkum en Arnhem.

Route: Woold en water

Route: Woold en water

De route start vanuit Bredevoort en laat je de mooiste plekjes ontdekken. Onderweg kom je langs het Korenburgerveen én het Vragenderveen om vervolgens bij het oerbos De Bekendelle uit te komen.

Macht en pracht in de Gelderse streken

Macht en pracht in de Gelderse streken

Wie zich in de geschiedenis van het Hertogdom Gelre verdiept, ontmoet een rijke schare machthebbers. Ontdek tientallen buitenplaatsen en fiets langs kastelen in Gelderland!

Fietsen op De Hoge Veluwe

Fietsen op De Hoge Veluwe

Spring op de fiets in Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Verken de overweldigende natuur van het 5.400 hectare tellende Park en geniet van bijzondere landschappen en wilde dieren.

Meer handige fietstips

Fietsroutes in Gelderland

Fietsroutes in Gelderland

Bekijk alle fietsroutes in deze provincie die de verscheidenheid van Gelderland goed laten zien.

Fietsweerbericht

Fietsweerbericht

Gaan er bakken regen vallen of blijft het onbewolkt? Voorbereid op de fiets met het fietsweerbericht!