Fietsen in Zuid-Holland

De mooiste fietsroutes & fietsgidsen in Zuid-Holland

Langs de Noordzeekust liggen de bekende Nederlandse stranden. Tussen Haarlem en Leiden zijn de oude strandwallen achter de duinen afgegraven voor de bollenteelt. Verder landinwaarts ligt een oud veenlandschap met weidse polders, kronkelende riviertjes en prachtige watersportmeren. Ten oosten van het Groene Hart liggen de Zuid-Hollandse waarden: laaggelegen polders die rondom door rivieren worden ingesloten. Het landschap is weids en groen.

Fietsgidsen Zuid-Holland

Wil je liever een route volgens het boekje fietsen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. In de (web)winkel vind je verschillende fietsgidsen over Zuid-Holland.

Boeken & gidsen in de webwinkel

 

Fietsroutes

Fietsroutes

Met routes op het vasteland of op de eilanden kun je alle kanten op. Op ANWB.nl vind je verschillende fietsroutes die de verscheidenheid van Zuid-Holland goed laten zien.

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute met knooppunten in jouw provincie. De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken.

Fietsroutes uitgelicht

Brielse Maas-route

Brielse Maas-route

Waterliefhebbers zullen smullen van deze tocht. De helft gaat over een smalle landstrook tussen het Hartelkanaal en de Brielse Maas.

Schiese schippersroute

Schiese schippersroute

Rotterdam, Delfshaven, Overschie en Delft hadden van oudsher met elkaar te maken dankzij hun ligging aan de Schie, het kanaal tussen Delft en Delfshaven.  

Ruigeweideroute

Ruigeweideroute

De Ruigeweideroute voert over smalle dijken en jaagpaden. Een prachtige route bij Driebruggen.

Ook interessant voor jou

Fietsweerbericht

Fietsweerbericht

Gaan er bakken regen vallen of blijft het onbewolkt? Voorbereid op de fiets met het fietsweerbericht!

Dagje Rotterdam

Dagje Rotterdam

Bekijk hier alle leuke uitjes, wandelroutes en tips voor een bezoek aan deze hippe stad!