Fietsen in Zeeland

De mooiste fietsroutes in Zeeland

Zeeland wordt uiteraard bezocht door natuurliefhebbers vanwege de diverse natuurgebieden. Karakteristiek zijn de laaggelegen, drassige gebieden waar veel vogels broeden. Met de kronkelende paadjes, de boomgaarden en de dijkjes vol bloemen en planten kun je er goed fietsen en wandelen. Ook Zeeuws-Vlaanderen is de moeite waard met haar smalle wegen, soms nog geplaveid met kinderkopjes of kasseien en omzoomd met knotwilgen.

Fietsroutes uitgelicht

Kroon op de Deltawerken

Kroon op de Deltawerken

Duinen, strand en zee lokken toeristen naar het westelijke deel van het vroegere eiland Schouwen. Minder bekend is het aantrekkelijke overgangsgebied tussen duin en polder. Je fietst hier door een afwisselend landschap van  bosjes, houtwallen, boomgaarden en besloten stukjes akker- en weiland. 

Kraan van Europa

Kraan van Europa

Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is tijdens de Watersnoodramp van 1953 buitengewoon zwaar geraakt. De fietstocht begint bij een eeuwenoud duinlandschap tot u bij ‘nieuw’ land komt, dat met de afsluiting door de Brouwersdam werd gecreëerd.

Tussen zoet en zilt

Tussen zoet en zilt

De fietsroute gaat door het polderlandschap rondom het Schelde-Rijnkanaal. Van de uitgestrekte polders van Noordwest-Brabant, waar populieren als windbrekers op de dijken staan, via uiterwaarden en bruggen naar de polders van Sint Philipsland, die kleiner zijn en waar de dijken een grilliger verloop hebben.

De mooiste fietsroutes

De mooiste fietsroutes

Nederland staat vol met prachtige fietsroutes. Kijk hier voor inspiratie of maak je eigen fietsroute en ontdek al het moois wat Nederland te bieden heeft.

ANWB Fietspas

ANWB Fietspas

Met Wegenwacht® Fiets Service, 10% korting op je huurfiets, een gratis ANWB Knooppuntenkaart en nog veel meer...

3-daagse fietsvakantie Zeeland va 169,-

3-daagse fietsvakantie Zeeland va 169,-

Bij een blauwe lidmaatschapspas krijg je:

  • 2 nachten in 4*-hotel in Vlissingen
  • 2x ontbijt en diner 
  • gratis ANWB Fietspas 
     

Langer lid? Check jouw voordeel!