Fietsen in Noord-Holland

De mooiste fietsroutes & fietsgidsen in Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie dat alles heeft: bruisende badplaatsen, Hollands erfgoed, schitterende natuurgebieden en historische steden. Hoog tijd om het uitgebreide netwerk van fietsroutes in Noord-Holland te ontdekken!

Fietsgidsen Noord-Holland

Wil je liever een route volgens het boekje fietsen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. In de (web)winkel vind je verschillende fietsgidsen over Noord-Holland.

Boeken & gidsen in de webwinkel

 

Fietsroutes

Fietsroutes

Met routes op het vasteland of op de eilanden kun je alle kanten op. Op ANWB.nl vind je verschillende fietsroutes die de verscheidenheid van Noord-Holland goed laten zien.

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute met knooppunten in jouw provincie. De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken.

Fietsroutes uitgelicht

Duinwaterroute

Duinwaterroute

Het duingebied bij Castricum maakt deel uit van het Noordhollands Duinreservaat (5300 ha) dat zich over 20 km uitstrekt langs de kust.

Legmeerroute

Legmeerroute

Een route met sterke Groene Hart-kenmerken: malse weilanden, grazende koeien, bloemrijke sloten, hoge veendijken, kronkelige riviertjes, rietkragen en veenplassen.

Lekenroute

Lekenroute

De Kromme Leek is van oorsprong een veenriviertje (‘leek’) dat het gebied ontwaterde. Hier lag een uitgestrekt moerassig veengebied.

Ook interessant

Fietsweerbericht

Fietsweerbericht

Gaan er bakken regen vallen of blijft het onbewolkt? Voorbereid op de fiets met het fietsweerbericht!