Fietsen in Noord-Brabant

De mooiste fietsroutes & fietsgidsen in Noord-Brabant

Fietsers kunnen in Noord-Brabant hun hart ophalen, want de provincie beschikt over prachtige natuurgebieden. Ontdek de  betoverende fietsroutes in Noord-Brabant en geniet van de gemoedelijke sfeer.

Fietsgidsen Noord-Brabant

Wil je liever een route volgens het boekje fietsen? Ook daarvoor ben je hier aan het goede adres. In de (web)winkel vind je verschillende fietsgidsen over Noord-Brabant.

Boeken & gidsen in de webwinkel

 

Fietsroutes

Fietsroutes

Met routes op het vasteland of op de eilanden kun je alle kanten op. Op ANWB.nl vind je verschillende fietsroutes die de verscheidenheid van Noord-Brabant goed laten zien.

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute

Maak je eigen fietsroute met knooppunten in jouw provincie. De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken.

Fietsroutes uitgelicht

Beemdenroute

Beemdenroute

Op deze tocht leer je twee gezichten van Noord-Brabant kennen: het landaanwinningslandschap van de Brabantse kleigordel en de Brabantse zandgronden.

Bekenroute

Bekenroute

Sloten en kleine waterlopen vormen op het Kempens Plateau een beek. Bij Eindhoven fiets je langs enkele restanten van het oude beekdal van deze Dommel.

Someren-Heideroute

Someren-Heideroute

De Somerense Heide en De Pan zijn ontgonnen stukken heide waarop monoculturen van naaldbomen werden geplant. Je fietst door naaldbossen en ziet langs de beek loof- en broekbos.

Ook interessant

Fietsweerbericht

Fietsweerbericht

Gaan er bakken regen vallen of blijft het onbewolkt? Voorbereid op de fiets met het fietsweerbericht!