E-bike routes

12 fijne e-bike fietsroutes in verschillende provincies

Deze zes fietsroutes zijn extra leuk met de elektrische fiets. Waarom? Ze zijn lekker lang en gaan over vlak terrein. Met deze routes kun je optimaal genieten van je e-bike.

Ook gewone fietsroutes kun je natuurlijk lekker fietsen met je elektrische fiets. Toch komen er steeds meer routes die speciaal voor de e-bike zijn geschreven of aangepast. Met een elektrische fiets is het mogelijk sneller een lange afstand af te leggen dus de fietsroutes zijn ook wat uitgebreider. Dit zijn onze speciale e-bike fietsroutes:

E-bikeroute Groningen

Vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans zijn musea op zich, maar wie weinig op heeft met cultuur hoeft zeker niet rechtsomkeert te maken. De route voert namelijk ook langs het nieuwe Oldambtmeer, een van de grootste meren van ons land. Parkeer je e-bike bij Vogelkijkhut Kiekkaaste en spot kluten, slobeenden en scholeksters.
Naar Oldambtroute (54 km)

E-bikeroute in Friesland

Dit is het Friesland zoals iedereen zich dat wenst: weids, vlak en afwisselend. Al fietsend is de geschiedenis van de streek goed zichtbaar, want de vervening heeft hier letterlijk diepe sporen getrokken. Startpunt: Heereveen. 
Naar Rondje Tjeukemeer (63 km)

E-bikeroute Gelderland

‘En we praten en we zingen en we lachen allemaal. Want daar achter de hoge bergen ligt het land Van Maas en Waal’. Boudewijn de Groot stak niet zomaar de muzikale loftrompet over de Gelderse streek. Het bijna 700 jaar oude polderdistrict is één van de boeiendste stukjes Nederland, met zijn uiterwaarden, landgoederen en eeuwenoude plaatsjes. Leuk: bij de Waterpoort in Tiel kun je het fietspontje naar Wamel nemen.
Gelderland: Maas en Waalroute  (58 km)

Onderweg genieten van een drankje met korting? Dat kan met de ANWB Fietspas

E-bikeroute in Limburg 

De Tungelroyse Beekroute maakt een acht door het Land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpjes, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen. De Tungelroyse Beek is de slagader van de water-huishouding van Midden-Limburg. Zij ontspringt net over de grens in België en mondt als Neerbeek uit in de Maas. Andere Midden-Limburgse beken zoals Raam, Leukerbeek, Roggelse Beek en Haelense Beek stromen uit in de Tungelroyse Beek. Startpunt: Stamproy.
Naar de Tungelroyse Beekroute

Nog meer e-bikeroutes

Drenthe: Havelterbergroute (54 km)

Flevoland: Van kust tot kust (60 km)

Gelderland: Lingeroute (70 km)

Noord-Holland: Geestmerambachtroute (42 km)

Overijssel: Dedemsvaartroute (42 km) 

Utrecht: Gooi en Eemroute (56 km) 

Zeeland: Dorpenroute (62 km) 

Zuid-Holland: Oude-maasroute (65 km) 

Op zoek naar een fietsroute in een andere provincie?

Zoek een mooie fietsroute

Meer e-bike?

Wil je alles weten over elektrische fietsen? Hier kun je terecht voor de laatste nieuwtjes, onderhoudstips, advies voor het kopen van een elektrische fiets en nog veel meer!