E-bike routes

Fijne e-bike fietsroutes in verschillende provincies

Deze fietsroutes zijn extra leuk met de elektrische fiets. Waarom? Ze zijn lekker lang en gaan over vlak terrein. Met deze routes kun je optimaal genieten van je e-bike.

Ook gewone fietsroutes kun je natuurlijk lekker fietsen met je elektrische fiets. Toch komen er steeds meer routes die speciaal voor de e-bike zijn geschreven of aangepast. Met een elektrische fiets is het mogelijk sneller een lange afstand af te leggen dus de fietsroutes zijn ook wat uitgebreider. Dit zijn onze speciale e-bike fietsroutes:

E-bikeroute Groningen

Vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans zijn musea op zich, maar wie weinig op heeft met cultuur hoeft zeker niet rechtsomkeert te maken. De route voert namelijk ook langs het nieuwe Oldambtmeer, een van de grootste meren van ons land. Parkeer je e-bike bij Vogelkijkhut Kiekkaaste en spot kluten, slobeenden en scholeksters.

Naar Oldambtroute (54 km)

E-bikeroute in Friesland

Dit is het Friesland zoals iedereen zich dat wenst: weids, vlak en afwisselend. Al fietsend is de geschiedenis van de streek goed zichtbaar, want de vervening heeft hier letterlijk diepe sporen getrokken. Startpunt: Heereveen. 

Naar Rondje Tjeukemeer (63 km)

E-bikeroute Gelderland

'En we praten en we zingen en we lachen allemaal. Want daar achter de hoge bergen ligt het land Van Maas en Waal.' Boudewijn de Groot stak niet zomaar de muzikale loftrompet over de Gelderse streek. Het bijna 700 jaar oude polderdistrict is één van de boeiendste stukjes Nederland, met zijn uiterwaarden, landgoederen en eeuwenoude plaatsjes. Leuk: bij de Waterpoort in Tiel kun je het fietspontje naar Wamel nemen.

Naar Maas en Waalroute  (58 km)

E-bikeroute in Limburg 

De Tungelroyse Beekroute maakt een acht door het Land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpjes, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen. De Tungelroyse Beek is de slagader van de water-huishouding van Midden-Limburg. Zij ontspringt net over de grens in België en mondt als Neerbeek uit in de Maas. Andere Midden-Limburgse beken zoals Raam, Leukerbeek, Roggelse Beek en Haelense Beek stromen uit in de Tungelroyse Beek. Startpunt: Stamproy.

Naar Tungelroyse Beekroute (50 km)

Accu bijna leeg? Op verschillende plekken langs fietsroutes vind je oplaadpunten voor je elektrische fiets. Kies je ervoor om je accu op te laden bij een ANWB Gastvrij Pluspunten? Dan kun je ook nog genieten van een drankje met korting.

Nog meer e-bikeroutes

Drenthe: Havelterbergroute (54 km)
Overijssel: Het rivierenlandschap van de IJssel (59 km)
Gelderland: Lingeroute (70 km)
Utrecht: Gooi en Eemroute (56 km)
Flevoland: Van kust tot kust (60 km)
Noord-Holland: Culturele ontdekkingstocht (60 km)
Zuid-Holland: Oude-maasroute (65 km) 
Zeeland: Dorpenroute (62 km) 

Bekijk nog meer mooie fietsroutes

Meer over e-bikes?

Wil je alles weten over elektrische fietsen? Hier kun je terecht voor de laatste nieuwtjes, onderhoudstips, advies voor het kopen van een elektrische fiets en nog veel meer!

TIP: ANWB E-bikegidsen

Elke ANWB-provinciegids bevat 14 routes, samengevoegd in een handige map. Op elke routekaart vind je een routebeschrijving via fietsknooppunten, bezienswaardigheden en ANWB Gastvrij punten.

Ontdek Nederland met de ANWB E-bikegidsen, waarin alle provincies uitgebreid worden beschreven. Zoals bijvoorbeeld in deze E-bikegids van Gelderland!

Bestel in de webwinkel