E-bike routes

6 fijne e-bike fietsroutes in verschillende provincies

Deze zes fietsroutes zijn extra leuk met de elektrische fiets. Waarom? Ze zijn lekker lang, gaan over vlak terrein en je komt onderweg oplaadpunten tegen. Met deze routes kun je optimaal genieten van je e-bike.

Ook gewone fietsroutes kun je natuurlijk lekker fietsen met je elektrische fiets. Toch komen er steeds meer routes die speciaal voor de e-bike zijn geschreven of aangepast. Je vindt dan extra informatie over oplaadpunten en e-bike verhuur. Met een elektrische fiets is het mogelijk sneller een lange afstand af te leggen dus de fietsroutes zijn ook wat uitgebreider. Dit zijn onze speciale e-bike fietsroutes:

E-bikeroute in Friesland

Dit is het Friesland zoals iedereen zich dat wenst: weids, vlak en afwisselend. Al fietsend is de geschiedenis van de streek goed zichtbaar, want de vervening heeft hier letterlijk diepe sporen getrokken. Startpunt: Heereveen. 
Naar Rondje Tjeukemeer

E-bikeroute in Flevoland 

De Noordoostpolder saai en winderig? Welnee, dit is een uniek stuk Nederland, ontworpen door architecten en planologen die naar de tekentafels zijn gestuurd om een ideale agrarische gemeenschap vorm te geven. Over de bodem van de voormalige Zuiderzee, vier meter beneden NAP, fiets je naar de Zuiderzee-eilanden Urk en Schokland. 
Naar E-bike fietsroute Urk

E-bikeroute in Drenthe/Friesland

Het Zuidelijk Westerkwartier ligt ingeklemd tussen Friesland en Drenthe. Dit kleinschalige landschap met de karakteristieke houtsingels is aantrekkelijk om doorheen te fietsen. Het is het minst Gronings van de Groningse gewesten.
Naar Zuidelijk Westerkwartier

Onderweg genieten van een drankje met korting? Dat kan met de ANWB Fietspas

E-bikeroute in Zuid-Holland 

Het verhaal van de Soldaat van Oranje is in vele vormen verteld: boek, film en musical. Hoofdpersoon is Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), Engelandvaarder en verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Ook Leiden en Scheveningen spelen een belangrijke rol in het verhaal. Tussen deze beide plaatsen ligt een verrassend gevarieerd gebied, ook bekend als Duin, Horst Kamp; Weide. Stap op de fiets en volg de sporen van de Soldaat van Oranje langs kust, duinen, weilanden, landgoederen en oude steden. De route is 55 km lang, maar kan eenvoudig worden ingekort.
Naar de Soldaat van Oranje fietsroute

E-bikeroute in Limburg 

De Tungelroyse Beekroute maakt een acht door het Land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpjes, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen. De Tungelroyse Beek is de slagader van de water-huishouding van Midden-Limburg. Zij ontspringt net over de grens in België en mondt als Neerbeek uit in de Maas. Andere Midden-Limburgse beken zoals Raam, Leukerbeek, Roggelse Beek en Haelense Beek stromen uit in de Tungelroyse Beek. Startpunt: Stamproy.
Naar de Tungelroyse Beekroute

E-bikeroute in Zeeland

De 38 kilometer lange fietsroute ‘Kroon op de Deltawerken’ is een prachtige tocht door het Zeeuwse Deltagebied. Van slingerende duinpaden met zicht op zee tot kaarsrechte wegen door boerenland en van charmante badplaatsen tot de bekroonde Deltawerken: Schouwen-Duiveland is hét ultieme fietseiland.
Naar de Deltaroute

Op zoek naar een fietsroute in een andere provincie?

Zoek een mooie fietsroute

Meer e-bike?

Wil je alles weten over elektrische fietsen? Hier kun je terecht voor de laatste nieuwtjes, onderhoudstips, advies voor het kopen van een elektrische fiets en nog veel meer!