Nieuwe E-bike route Alkmaar

De ANWB opent donderdag 12 mei een nieuwe E-bike route in Alkmaar: de Culturele Ontdekkingstocht. De volledige route beslaat 60 kilometer, maar er zijn ook kortere rondjes mogelijk. 

Vanuit het centrum van Alkmaar krijgen enkele tientallen enthousiaste inwoners donderdag 12 mei de primeur om de route als eerste te gaan fietsen. Dat doen ze nadat betrokken wethouders cultuur van de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo het officiële startschot hebben gegeven.

Highlights

De 'Culturele Ontdekkingstocht' voert onder andere langs het kleinste winkeltje van Noord-Holland, een prachtige beeldentuin in Grootschermer, een bijzondere bedevaartkapel in Heiloo, de culturele buitenplaats Kranenburgh in Bergen en het Beatles Museum in Alkmaar. Kortom: bekende en minder bekende culturele highlights in het gebied, die stuk voor stuk een interessante geschiedenis hebben. Ook diverse horecagelegenheden onderweg zijn in de route opgenomen. 

Knooppunten

Wie de volledige tocht wil afleggen mag 60 kilometer trappen, maar met de beschreven routeverkorting zijn ook rondjes van 34 of 41 km mogelijk. Zo is de tocht ook behapbaar voor ‘gewone’ fietsers die niet over een e-bike beschikken. De route wordt ondersteund door speciale borden waar culturele - en historische highlights uitgelicht worden bij de knooppuntborden in de regio. De route is ontwikkeld door cultuurmakelaar Karin Geelink in samenwerking met de ANWB.

Vanaf medio mei is de route gratis af te halen bij diverse toeristische en culturele instellingen in de regio, maar hieronder kun je hem ook meteen als pdf downloaden.

Download de route

Misschien ook interessant

Route: Soldaat van Oranje
Knooppuntenplanner