advertentie

Nieuwe E-bike route Alkmaar

De ANWB opent donderdag 12 mei een nieuwe E-bike route in Alkmaar: de Culturele Ontdekkingstocht. De volledige route beslaat 60 kilometer, maar er zijn ook kortere rondjes mogelijk. 

Vanuit het centrum van Alkmaar krijgen enkele tientallen enthousiaste inwoners donderdag 12 mei de primeur om de route als eerste te gaan fietsen. Dat doen ze nadat betrokken wethouders cultuur van de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo het officiële startschot hebben gegeven.

Highlights

De 'Culturele Ontdekkingstocht' voert onder andere langs het kleinste winkeltje van Noord-Holland, een prachtige beeldentuin in Grootschermer, een bijzondere bedevaartkapel in Heiloo, de culturele buitenplaats Kranenburgh in Bergen en het Beatles Museum in Alkmaar. Kortom: bekende en minder bekende culturele highlights in het gebied, die stuk voor stuk een interessante geschiedenis hebben. Ook diverse horecagelegenheden onderweg zijn in de route opgenomen. 

Knooppunten

Wie de volledige tocht wil afleggen mag 60 kilometer trappen, maar met de beschreven routeverkorting zijn ook rondjes van 34 of 41 km mogelijk. Zo is de tocht ook behapbaar voor ‘gewone’ fietsers die niet over een e-bike beschikken. De route wordt ondersteund door speciale borden waar culturele - en historische highlights uitgelicht worden bij de knooppuntborden in de regio. De route is ontwikkeld door cultuurmakelaar Karin Geelink in samenwerking met de ANWB.

Vanaf medio mei is de route gratis af te halen bij diverse toeristische en culturele instellingen in de regio, maar hieronder kun je hem ook meteen als pdf downloaden.

Download de route

Deel jouw #fietsmoment

Met wie maak jij het liefst een #fietsmoment? Deel het op Twitter!

Deel op Twitter

De leukste fiets- en wandelroutes en het laatste nieuws!

Eén keer per maand en in het seizoen twee keer per maand op de hoogte blijven van routes, producten,nieuws rondom fietsen en wandelen! Selecteer in het volgende scherm 'Wandelen en Fietsen' onder het kopje 'Kies uw nieuwsbrieven'.

Paddestoel 003.jpg

Fietsroutes

Zin om een fietsroute te maken? Kies één van de vele routes. Heel veel keuze voor allerlei soorten fietsers. 

Zoek een route

advertentie

fiets-cross-sell.jpg

Elektrische fietsen vergelijken

Op zoek naar de beste elektrische fiets voor jou? Vergelijk hier de verschillende soorten en vind er een die bij jou past.

Kijk en vergelijk
cross-fietsverzekering-nieuws.jpg

Fietsverzekering

Voorkom vervelende verrassingen met een verzekering voor je fiets. Voor jou op maat gemaakt voor een scherpe prijs.

Sluit af
fietsen-webwinkel.jpg

De beste fietsproducten

Bestel al je fietsartikelen zoals fietsdragers, -kleding, -navigatie en Fietspas eenvoudig online.

Goed voorbereid op pad
Fietspas-052.jpg

ANWB Fietspas

De mooiste plekken ontdek je met de Fietspas. Incl. Wegenwacht Fiets Service en veel korting.

Tijdelijk € 20,-