Fietsroutes

Bij de ANWB hebben we drie tools waarmee je fietsroutes kan opzoeken of maken. En die worden nog al eens door elkaar gehaald. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen de fietsknooppuntenplanner, de fietsroutes en de routeplanner.

Fietsknooppuntenplanner

Met de fietsknooppuntenplanner stel je zélf je ideale route samen. Dit doe je door zogenaamde knooppunten aan te vinken op de kaart. Hiermee ‘knoop’ je je eigen route aan elkaar. Een knooppunt is een plek, waar twee of meer fietspaden elkaar kruisen. Ieder knooppunt heeft zijn eigen nummer. De knooppunten vormen samen een netwerk van de mooiste fietspaden en autoluwe wegen van Nederland.

Naar de fietsknooppuntenplanner

Bestaande ANWB-fietsroutes

De ANWB fietsroutes zijn prachtige, bestaande routes, die wij aan de hand van knooppunten hebben samengesteld. Dus als je geen zin hebt om zelf met knooppunten aan de slag te gaan, kies je een mooie op deze lijst uit! Klik de gewenste provincie aan waar je graag wilt fietsen en bepaal de lengte van je tocht. De tool geeft je vervolgens een aantal leuke opties. De fietsroutes zijn allemaal gratis, en ze worden twee keer per jaar gecontroleerd door onze routeambassadeurs.

Naar de ANWB Fietsroutes

Routeplanner voor de fiets

De ANWB routeplanner berekent voor jou de snelste route van A naar B. Het is een praktische tool om te bekijken hoe je op de plaats van bestemming komt. Je kunt de routeplanner zowel voor een rit met de auto als een rit met de fiets gebruiken. Fiets je liever via een mooie in plaats van snelle route naar je bestemming, dan kun je beter de knooppuntenplanner gebruiken.

Ga naar de routeplanner

Hoe wil je fietsroutes opzoeken?

Fietsknooppuntenplanner

Fietsknooppuntenplanner

Stel jouw eigen fietsroute samen met het uitgebreide knooppuntennetwerk.

Bestaande ANWB-fietsroutes

Bestaande ANWB-fietsroutes

Bekijk de mooiste ANWB Fietsroutes door heel Nederland gratis. 

Fietsrouteplanner

Fietsrouteplanner

De ANWB routeplanner berekent voor jou de snelste route van A naar B. Het is een praktische tool om te bekijken hoe je op de plaats van bestemming komt.