Juridisch advies bij een verkeersongeval

Ben je bij een fietsongeval betrokken geweest en wil je advies over het verhalen van de (letsel)schade? Dan kun je telefonisch advies vragen aan onze rechtsbijstandsdeskundigen. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 088 – 299 39 00.

Beoordelen van de schuldvraag

De rechtsbijstandsdeskundige schat op basis van jouw verhaal in of je de schade kan verhalen op een aansprakelijke partij of verzekeraar. Je krijgt tips over hoe je de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen en op basis van welke juridisch argumenten. Hiermee vergroot je de kans dat jouw aansprakelijkheidsstelling het gewenste effect heeft.

Ondersteuning

Het verhalen van je schade is soms makkelijker als je een voorbeeld hebt. De rechtsbijstandsdeskundige kan je in veel gevallen een voorbeeld leveren van een aansprakelijkheidsstelling. Deze kun je zelf met je gegevens en de specifieke situatie aanvullen. Dit maakt het verhalen van je schade een stuk eenvoudiger.

Gewond geraakt?

Als fietser ben je kwetsbaar. Bij een aanrijding loop je al snel blauwe plekken en schaafwonden op. Heb je bij het fietsongeluk verwondingen opgelopen en wij zien een goede kans om de schade te verhalen? Dan staat de rechtsbijstandsdeskundige je graag met raad en daad bij. Wij nemen je dan het werk uit handen. In dit geval gaat de service dus verder dan advies. Wel zo fijn als je fysiek niet helemaal lekker in je vel zit.

Ben je het met onze rechtsbijstandsdeskundigen oneens of wil je meer hulp?

Als je het niet eens bent met het advies van de rechtsbijstandsdeskundige dan ben je uiteraard niet verplicht om dit advies te volgen. Je kunt echter niet op kosten van de ANWB Fietspas een andere rechtsbijstandsdeskundige inschakelen. Je kunt hiervoor een gezinsrechtsbijstandverzekering afsluiten die je in alle situaties als verkeersdeelnemer verzekert of een uitgebreide fietsverzekering afsluiten.

Meer over de ANWB Fietspas