Fietsknooppunten

In bijna heel Nederland kom je routebordjes tegen van fietsroutewerken. Knooppuntroutes, oftewel fietsroutenetwerken, bestaan uit een groot aantal genummerde knooppunten. Tussen die knooppunten lopen in twee richtingen bewegwijzerde verbindingsroutes. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met knooppuntnummer en een overzicht van het fietsroutenetwerk in de omgeving.

Een knooppunt fout? Lees hier wat je moet doen

Hoe plan ik een fietsknooppuntroute

Hoe plan ik een fietsknooppuntroute

Met de ANWB Fietsrouteplanner plan je heel eenvoudig een route. Je kiest de locatie vanwaar je wilt starten, en kan dan knooppunten in die buurt aanklikken.

ANWB Gastvrij

ANWB Gastvrij

De ANWB Gastvrijpunten (icoon 'koffiekopje' op knooppuntenplanner) zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

ANWB Fietspas

ANWB Fietspas

Wegenwacht Fiets Service, gratis fietscheck voor je fiets en nog veel meer.

ANWB Fietsronde van Nederland

ANWB Fietsronde van Nederland

Ontdek de mooiste plekken van Nederland op de fiets! De ANWB Fietsronde van Nederland: een serie van de twaalf mooiste fietsarrangementen in Nederland met voordelen speciaal voor ANWB-leden.

Fietsdragers

Fietsdragers

Zoek je een fietsdrager? Wie denkt dat de fabrikanten van fietsdragers zijn uitontwikkeld, heeft het goed mis. Ieder jaar verrassen ze weer met nieuwe fietsdrager ontwerpen. Lees onze test of neem een kijkje on onze webwinkel