Gratis fietscheck

Is jouw fiets helemaal in orde?

De ANWB Fietscheck: een gratis fietsveiligheidscontrole (t.w.v. € 25) voor houders van de ANWB Fietspas. Met de ANWB Fietspas mag je jouw (elektrische) fiets elk jaar gratis en snel laten checken op de belangrijkste punten door een vakman van een professionele fietsenwinkel bij jou in de buurt. Maak nu een afspraak, want in november krijgen Fietspas-houders 15% korting op onderhoud en reparaties (excl. arbeid) die volgen op de ANWB Fietscheck!

Ben jij ook zuinig op je (elektrische) fiets? Geregeld klein, maar grondig onderhoud voorkomt groter en dus vervelender reparatiewerk en zorgt ervoor dat jouw fiets blijft rijden als een zonnetje. De vakman geeft vervolgens persoonlijk advies over het noodzakelijke onderhoud, eventuele reparaties en goede afstelling, zodat je er weer veilig en probleemloos op uit kan. Of je dit vervolgens ook laat uitvoeren door de fietsenwinkel, beslis je volledig zelf.

Nog geen ANWB Fietspas? 

Steeds meer professionele fietsenwinkels in heel Nederland voeren sinds november 2016 de ANWB Fietscheck uit. Kijk daarom snel of ook de fietsenmaker bij jou in de buurt al meedoet met deze snelle, maar grondige fietsveiligheidscontrole.

Kijk voor deelnemende fietsenwinkels in jouw buurt

Bekijk welke fietsenwinkels aangesloten zijn. We doen ons best om zoveel mogelijk fietsenwinkels aan te laten sluiten. Geen fietsenwinkel in de buurt? Laat het dan onderaan deze pagina aan ons weten.

Deelnemende fietsenwinkels

1. Zoek een fietsenwinkel bij jou in de buurt.
2. Maak een afspraak: telefonisch of in de winkel.
3. Breng je (elektrische) fiets naar de winkel en laat je ANWB Fietspas zien.
4. Geef aan de fietsenwinkel door of je :
    a) Reparaties tot € 50 meteen wil laten verrichten;
    b) Eerst gebeld wilt worden met een prijsopgave;
    c) (Alleen voor elektrische fietsen): voor € 10 je accu wilt laten uitlezen.
5. Haal de fiets af op het afgesproken tijdstip en ontvang het fietscheckformulier.

Ben jij een fietser? Dan biedt een Fietspas veel gemak. Hiermee krijg je onderweg ook voordeel bij honderden horeca- en logiesgelegenheden en het huren van een fiets, ontvang je een gratis ANWB-knooppuntenkaart en heb je recht op juridische hulp bij een fietsongeval. Én bij pech onderweg staat de ANWB als vanouds voor je klaar met de Wegenwacht Fiets Service.

Meer over de ANWB Fietspas

Net als een auto heeft een (elektrische) fiets onderhoud nodig. We maken nogal wat ritjes op de fiets, soms door weer en wind, en daar kan het materiaal onder lijden. Een haperende rem, losschietende handvatten, gladde pedalen of banden, kapotte verlichting, een gebroken ketting… Het zijn bij de ANWB onder leden veelgehoorde ongevalsoorzaken. Daarnaast leidt het laten versloffen van onderhoud vaak tot onverwachte, dure en vervelende reparaties. Zeker nu (elektrische) fietsen steeds uitgebreider, ingewikkelder en kostbaarder worden. Ook aan de afstelling van de fiets blijkt vaker veel te schorten, met alle gevolgen van dien voor het fietscomfort.

Met de ANWB Fietscheck weet je zeer voordelig waar je aan toe bent: de vakman vertelt je precies wat nodig is om je fiets weer helemaal in orde te maken. Zo kom je op de fiets niet voor vervelende verrassingen te staan. Een veilig en vooral fijn gevoel!

De professionele fietsenwinkels op deze pagina zijn aangesloten bij ANWB Gastvrij: het netwerk van fietsvriendelijke bedrijven in Nederland. Hier staan kwaliteit, vakmanschap, klantvriendelijkheid en persoonlijke benadering voorop en worden (elektrische) fietsen vakkundig gerepareerd, onderhouden en afgesteld. Dit wordt geborgd door de eisen die door de ANWB aan Gastvrij-punten worden gesteld én door beoordelingen door fietsers zoals jij.

✓ Remmen
✓ Versnelling en ketting
✓ Verlichting en reflectie
✓ Wielen, banden, spaken
✓ Indien gewenst: accu van elektrische fiets (meerprijs: € 10)

Bij deze ANWB Gastvrij Fietsenwinkels kun je voor de gratis ANWB Fietscheck terecht met alle merken en typen (elektrische) fietsen. De kosten van eventueel reparatiewerk en onderhoud kunnen per merk verschillen en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen en de hoeveelheid werk. De gediplomeerde werkplaatsmedewerkers zijn gespecialiseerd in het onderhouden van alle gangbare fietsmerken. Op de pagina van de ANWB Gastvrij Fietsenwinkel zie je welke merken de winkel voert.

 


 

Meer informatie?

Wil je meer weten over ANWB Fietscheck? Stuur dan een email naar gastvrij@anwb.nl. We helpen je graag verder.

Ondernemers vinden hier meer informatie over ANWB Gastvrij Fietsenwinkel worden.

 

Geen fietsenwinkel in de buurt? Laat het ons weten.