Ebike test

Test elektrische fietsen

De beste elektrische fiets

Wat is de beste elektrische fiets? Hier vind je verschillende elektrische fietsen voor jou getest! Denk je aan het aanschaffen van een elektrische fiets maar weet je nog niet precies welke?

De ANWB informeert je uitgebreid en op verschillende fronten over elektrische fietsen. Een voorbeeld is dat de ANWB e-bikes aan de tand voelt en de resultaten deelt op deze pagina en in de Kampioen. 

Het testen van elektische fietsen

Bij de testen van elektrische fietsen werkt de ANWB samen met officiële testinstituten in binnen- en buitenland. Deze leveren objectieve en reproduceerbare resultaten. Uiteraard worden de testfietsen ook beoordeeld op constructie en ‘looks’ en wordt er met de testfietsen gereden om bijvoorbeeld het comfort te bepalen en de globale actieradius (afhankelijk van vele factoren, zoals temperatuur, wind, gewicht berijder, bandenspanning. Kijk hier voor een uitgebreide verhandeling over actieradius).

Elektrische fietsen vergelijken met de Fiets Select

Daarnaast hebben we een groeiend aantal rij-impressies van elektrische fietsen, door ANWB-leden, voor ANWB-leden. Deze kun je vinden op Fiets Select, de keuzehulp voor e-bikes. Op diverse dagen per jaar wordt door een panel met de nieuwste modellen e-bikes gereden op diverse soorten terrein: asfalt, klinkers, hellingen. De bevindingen en beoordelingen van de panelleden vind je op Fiets Select. Dat helpt!

Elektrische fietsen test 2015

Elektrische fietsen test 2015

8 Verschillende e-bikes

De Kampioen test 12 uiteenlopende modellen. Verschillend in uiterlijk, aandrijving én prijs. Welke is de beste? In 2018 volgt een nieuwe test!

Elektrische stadsfietsen test

Elektrische stadsfietsen test

De Kampioen heeft acht robuuste én eigentijdse e-bikes voor de stad getest. Bekijk de testresultaten per e-bike.

Andere leden bekeken ook