Tips elektrische fiets kopen

Bij het kiezen voor een elektrische fiets komt veel kijken. Voor welk merk ga je, welke eisen stel je aan de fiets en nog veel meer vragen. Om deze keuze iets gemakkelijker te maken helpen wij jou graag. Met een overzicht van de beste motors, aankooptips en alles over het onderhoud van uw elektrische fiets.

Naast onderstaande praktische tips is het ook goed om de tijd te nemen voor de aanschaf. Het belangrijkst; neem de tijd voor een proefrit en ondervind zelf welke motoraandrijving jij het fijnst vindt en hoe je wilt zitten. Daarnaast is het ook goed om te bedenken waarvoor je de elektrische fiets wilt gebruiken. Voor korte ritjes naar de supermarkt of naar het werk heb je een andere fiets nodig dan voor lange ritten met zware bagage.

Alles over de accu

Alles over de accu

Er is veel onduidelijkheid over de kwaliteit van een accu en wanneer deze vervangen moet worden. Na een aantal jaren moet een accu worden vervangen en dat is een dure aangelegenheid.

Typen versnellingen

Typen versnellingen

Bij een e-bike spelen versnellingen een andere rol dan bij een gewone fiets. Welk type versnelling past het best bij jou?

Welke motor kies jij?

Voorwielmotor

Voorwielmotor

De voorwielmotor is de stilste motor en relatief goedkoop. Maar deze biedt vaak een minder krachtige ondersteuning. Toch wordt er vaak voor deze motor gekozen. Waarom?

Middenmotor

Middenmotor

De middenmotor is de populairste motor onder de elektrische fietsen. Het creëert een fijne fietservaring, maar is ook storingsgevoelig. Meer over de middenmotor?

Achterwielmotor

Achterwielmotor

Bij een motor in het achterwiel krijg je de meest natuurlijke rijbeleving, maar het zorgt ook voor een zwaar gewicht aan de achterkant van de fiets. Meer weten?

Aankooptips elektrische fiets

Aankooptips elektrische fiets

Maak jouw keuze voor een e-bike makkelijker met onze handige aankooptips.

Actieradius e-bike

Actieradius e-bike

De antwoorden op wat je wilt weten over de actieradius van je elektrische fiets.

Prijsverschillen e-bike

Prijsverschillen e-bike

Een elektrische fiets is uiteraard duurder dan een gewone fiets, dit komt door de gebruikte technieken.

Handig om te weten:

Fiets ombouwen naar e-bike

Fiets ombouwen naar e-bike

Heb je nog een mooie fiets maar zou je toch liever deze fiets met motor willen gebruiken? Dat kan!

E-bike getest

E-bike getest

Onze fietsspecialist & de Kampioen testen e-bikes zodat je weet wat je kunt verwachten.