E-bikes voor de schoolgaande jeugd

E-bikes zijn niet meer alleen voor ouderen, ook onder de jongeren worden ze steeds hipper! Pubers kiezen vandaag de dag steeds vaker voor een elektrische fiets om grote afstanden tussen huis en school te overbruggen.  Speciaal voor degene die de aanschaf van een elektrische fiets overweegt, selecteerde de ANWB twintig hippe e-bikes uit de nieuwe collectie voor 2016 en onderwierp ze aan een rijimpressie. 

Zeker in provincies waar jongeren dagelijks een grote afstand naar school moeten overbruggen is de e-bike een prima alternatief voor het openbaar vervoer, de scooter, de brommer en de normale fiets. De relatief hoge aanschaf prijs van een e-bike weerhoudt de jeugd niet om steeds meer voor deze nieuwe vervoerstrend te kiezen. Ten opzichte van bijvoorbeeld de scooter en brommer bespaar je een hoop kosten. Zo hoef je geen dure brandstof te tanken en heb je in principe geen dure verzekering nodig. Ook de prijs voor onderhoud valt uit in het voordeel van de e-bike en bovendien kent de elektrische fiets geen helmplicht. 

Steeds hipper

Tot voor kort richtte de verkoop van e-bikes zich vooral op 60-plussers, maar tegenwoordig zien de fietsfabrikanten steeds meer mogelijkheden voor andere doelgroepen. Ze haken daarop in met allerlei nieuwe trendy modellen. De e-bike wordt niet alleen hipper maar ook functioneler. En ook kleurgebruik wordt daarbij niet geschuwd. Zo is de populaire transportfiets er nu ook in een elektrische uitvoering. Wil je het ruiger en stoerder dan zijn er zelfs elektrisch aangedreven mountainbikes, maar die zijn voor dagelijks gebruik een stuk minder praktisch. Daarnaast komen er ook steeds meer e-bikes op de markt die min of meer hufterproof zijn. Deze fietsen zijn voorzien van stevige spatborden, een robuuste kettingkast en tevens zijn bedrading en andere gevoelige onderdelen keurig weggewerkt. Zo’n e-bike kan tegen een stootje.

Kijk snel welke twintig e-bikes wij geselecteerd hebben voor scholieren. En natuurlijk hoef je niet per se een scholier te zijn om op een trendy e-bike te rijden.

Bekijk de e-bikes & resultaten