Wouter test: de Klever X Speed

Eerste indruk

Wouter test regelmatig elektrische fietsen en speed pedelecs en in zijn blogs vertelt hij over zijn ervaringen daarmee. De komende tijd test hij de Klever X Speed. Deze Klever X Speed is in 2018 Speed E-bike van het Jaar geworden.

Sinds enkele weken mag ik de Klever X Speed uitgebreid aan de tand voelen. Van dezelfde fabrikant heb ik twee jaar geleden de Klever B45 getest. De Klever X Speed is echter een compleet andere elektrische fiets dan de B45. De Klever B45 is een op comfort afgestemde e-bike met voor- en achtervering, een hoog stuur waardoor je rechtop zit en hij beschikt over kleine 24 inch wielen. De Klever X Speed is gemaakt om zo snel mogelijk van A naar B te gaan. De jury van de E-bike van het Jaar-verkiezing verwoordde het zo: een sportieve, stijlvolle en moderne speed e-bike met optimaal comfort.

Specificaties Klever X Speed

De Klever X Speed heeft een krachtige 600 watt-motor die er 40 newtonmeter (Nm) uitperst en dat is meer koppel dan de Citroën 2CV6 (jawel, de Eend!). Om de krachten die vrijkomen in bedwang te houden, beschikt de Klever X Speed over flinke hydraulische schijfremmen. Om ook op hoge snelheid voldoende grip, vering en comfort te bieden, heeft Klever 2,4 inch brede Schwalbe Super Moto X banden van 27,5 inch gemonteerd.

Voor mij zitten de eerste twee weken en de eerste tweehonderd kilometer erop en voorlopig kan ik de woorden van de jury beamen. De Klever X Speed is een stabiele, mooi ontworpen en afgewerkte elektrische fiets. Hij helpt je met datgene waarvoor je een speed pedelec koopt, namelijk: snel en veilig op de plaats van bestemming aankomen.

Over enkele weken en een paar honderd kilometer verder meld ik me weer!