Elektrische fietsen

Alles over elektrische fietsen

Lees hier alles over de voor- en nadelen van elektrische fietsen. Lees meer over aankooptips, onderhoud, tests en hoe praktisch een elektrische fiets kan zijn.

Op deze pagina vind je o.a. de Fiets Select, een e-bike keuzehulp, tips voor het kopen van een elektrische fiets, hoe je het best je e-bike kan onderhouden en de laatste tests.

Op zoek naar een elektrische fiets?

E-bikes vergelijken

E-bikes vergelijken

Denk je aan het aanschaffen van een elektrische fiets maar weet je nog niet precies welke? Zoek en vergelijk e-bikes met de ANWB E-bike Select.

E-bike getest

E-bike getest

Onze fietsspecialist & de Kampioen testen e-bikes zodat je weet wat je kunt verwachten. Meer dan 100 fietsen getest op verschillende manier. Zit jouw perfecte e-bike ertussen?

Tips en onderhoud

Tips kopen e-bike

Tips kopen e-bike

Om deze keuze voor jouw nieuwe e-bike gemakkelijker te maken vind je hier een overzicht van de verschillende motors, versnellingen e-bike tests en meer!

Onderhoud

Onderhoud

Ontdek de handigste tips voor het onderhoud van je elektrische fiets, van banden tot versnellingen. Wat kan je zelf doen en waarvoor kan je beter naar de fietsspecialist gaan?

E-bike Challenge

E-bike Challenge

Een enthousiaste groep fietsers probeerde twaalf nieuwe e-bikes en vier routes uit. De deelnemers bloggen over hun ervaringen.

Handig om te weten

ANWB Fietspas

ANWB Fietspas

Met Wegenwacht® Fiets Service, 10% korting op je huurfiets, een gratis ANWB Knooppuntenkaart en nog veel meer...

Wetgeving en regels

Wetgeving en regels

Elektrische fietsen zijn een vrij nieuw verschijnsel in het verkeer. Wetten en regels staan hier voor jou op een rijtje.