Bedankt voor jullie hulp!

Bedankt voor jullie hulp!

In 2022 hebben we totaal zo’n 125.000 tags geplaatst door het hele land.

ANWB Fietsverlichtingsactie

Samen maken we Nederland veiliger

Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor jou als fietser. Nog veel te vaak gaan fietsers niet goed verlicht door het verkeer en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Wist je dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt met goede fietsverlichting? Dus wij zeggen: check je fietsverlichting en zet je licht aan! 

Tagpakketten

Samen met onze leden, basisscholen en partners zoals politie, provincies en gemeenten hebben we dit jaar weer zoveel mogelijk tags met “Zet je licht aan!” gezet.

Zijn er nog tagpakketten?

Helaas, de tagpakketten zijn niet meer beschikbaar. Met jouw hulp hebben we Nederland een stukje veiliger gemaakt. Dank daarvoor!

De winnaars

Vorig jaar daagden we jullie uit om na het plaatsen van de tag een zo’n leuke en origineel mogelijke foto te maken en deze foto te plaatsen op Instagram. Deze foto’s in de categorieën leden, politie en scholen zijn tot winnaar uitgeroepen! #zetjelichtaan

De winnende foto’s zijn van:

ANWB leden

  • Pheline van der Linden won een prachtige fiets t.w.v. 750 euro.

 

 

Politie

  • @politie_zuiderpark – Politie Zuiderpark in Den Haag ontving een heerlijke taart en deelde die graag met de leerlingenraad van OBS De Wissel.

 

 

Scholen

  • @Kluinveenschool – Kluinveenschool in Wierden won een prijs naar keuze t.w.v. 250 euro en koos voor een nieuw kippenhok.

Voorkom ongelukken met goede verlichting en zichtbaarheid

Met deze fietsverlichting ben je het meest zichtbaar

Met deze fietsverlichting ben je het meest zichtbaar

Fietsen in het donker draait om zien én gezien worden. Gebruik losse lampjes daarom alleen als noodoplossing. Wat zijn de eisen voor goede fietsverlichting?

Controleer de koplampen

Controleer de koplampen

Voorkom dat je andere weggebruikers verblindt en controleer de verlichting van je auto in twee eenvoudige stappen. 

Zo hoog is de boete voor fietsen zonder licht

Zo hoog is de boete voor fietsen zonder licht

Rijd je zonder licht, dan riskeer je een boete. Ook als je reflectoren niet op orde zijn! Wist je ook dat spaakreflectoren verboden zijn? Alle regels op een rij. 

Herken nachtblindheid

Herken nachtblindheid

Wat is nachtblindheid en wat kun je ertegen doen? Zo weet je of je nachtblind bent.

9x reflecterende kleding om extra op te vallen

9x reflecterende kleding om extra op te vallen

Met reflecterende fietsproducten schitter jij in het donker, maar reflecterende kleding en een fietsreflector mogen nooit je fietsverlichting vervangen. Waarom is dat?

Fietsverlichting en -reflectie
Shop nu

Fietsverlichting en -reflectie

Zet je licht aan en zorg dat je goed zichtbaar bent in het verkeer met de fietsverlichting en -reflectie van ANWB. Nu met tot 50% ledenvoordeel!