Yakima JustClick 2

De JustClick 2 is een redelijk compacte fietsendrager met een aantal interessante functies. Bij levering is de drager vrijwel klaar voor gebruik, alleen de frameklemmen moet je er zelf op zetten.

De JustClick 2 ziet er degelijk uit en ondanks zijn gewicht van ruim 17 kilogram is de drager goed te hanteren. Opvallend zijn de wielgoten, die in hoogte verschillen. Overigens zijn genoemde wielgoten in de lengte verstelbaar, de wielen zullen dus bij iedere fiets goed verankerd staan. Ook de kantelfunctie is handig, de bagage in de kofferbak blijft bereikbaar. Zowel de drager als de frameklemmen hebben een slot.

Conclusie

Degelijke fietsendrager met handige functies.

Beoordeling

Montage 5
Gebruiksgemak 5
Gewicht 3
Prijs/kwaliteit 4


Specificaties

Gewicht 17,3 kilogram
Stekker 13-polig (7-polig verloop wordt meegeleverd)
Max. laadgewicht 62.7 kilogram
Prijs € 649,-
Website www.cykell.nl


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

In deels opgevouwen toestand zet je de JustClick 2 op de kogel, vervolgens kantel je het laadgedeelte met de wielgoten naar je toe en klikt de drager automatisch vast. Deze snelkoppeling is zeer handig in gebruik en kost relatief weinig kracht. De fietsen worden geplaatst in wielgoten die in hoogte van elkaar verschillen, de ene fiets staat dus hoger dan de andere. Zodoende komen de fietsen vrijwel nooit in conflict met elkaar. Met de frameklemmen op het u-profiel vind je altijd een goede bevestiging op het frame van de e-bike. Kunststof riemen met ratelfunctie zorgen voor een goede fixatie van de wielen.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd