Yakima FoldClick 2

De FoldClick2 zal menigeen aangenaam verrassen. Het is een compacte drager, degelijk uitgevoerd en over alle functies is goed nagedacht.

De fietsendrager komt vrijwel geheel gemonteerd als relatief klein opgevouwen pakket uit de doos. Alleen de frameklemmen moeten zelf gemonteerd worden. De wielgoten zijn breed genoeg en zelfs geschikt voor extreem brede banden. Zowel de frameklemmen als de fietsdrager kunnen op slot. Daarnaast kun je met de voet de drager kantelen, waardoor bagage in de kofferruimte bereikbaar blijft. Met een gewicht van slechts 14,5 kilogram is de FoldClick aangenaam licht en goed te hanteren.

Conclusie

Handzame fietsendrager met functionele snelkoppeling.

Beoordeling

Montage 5
Gebruiksgemak 5
Gewicht 4
Prijs/kwaliteit 4


Specificaties

Gewicht 14,5 kilogram
Stekker 13-polig (7-polig verloop wordt meegeleverd)
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 549,-
Website www.cykell.nl


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

In opgevouwen toestand wordt de fietsendrager recht op de kogel geplaats. Vervolgens laat je de drager naar je toe kantelen en klikt hij automatisch vast. Dit proces kost weinig kracht. Daarna worden de wielgoten en lichtunits uitgeklapt. De constructie voelt degelijk aan en is prettig in gebruik. Plaatsing van de fietsen op de drager is een eenvoudige handeling, er is voldoende ruimte tussen de fietsen. De wielen zijn goed te verankeren dankzij kunststofriemen met ratelfunctie. Ook de frameklemmen zijn handig in gebruik.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd