Thule VeloSpace 918

De VeloSpace is dé comfortdrager van het Zweedse merk Thule. Deze robuuste fietsendrager is breed, redelijk zwaar en niet opvouwbaar.

Daarmee zijn direct alle mindere punten genoemd, want verder biedt de drager alleen maar voordelen. De drager komt vrijwel geheel afgemonteerd uit de doos, alleen het u-profiel met de frameklemmen moet je zelf monteren. Dankzij de lange wielgoten kun je met de VeloSpace alle soorten fietsen vervoeren, bovendien is er extra veel ruimte tussen de twee fietsen. Met name voor het vervoer van e-bikes met dikke banden zoals e-mountainbikes en fatbikes is de VeloSpace zeer geschikt. De kantelfunctie biedt toegang tot de kofferruimte, zowel de drager als de frameklemmen hebben een slot. De drager is erg mooi afgewerkt en voelt zeer degelijk aan.

Conclusie

Forse, robuuste fietsendrager voor dikke banden.

Beoordeling

Montage 5
Gebruiksgemak 4
Gewicht 3
Prijs/kwaliteit 5


Specificaties

Gewicht 18,2 kilogram
Stekker 13 polig
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 469,-
Website www.thule.com
Bestellen Bestellen in de ANWB Webwinkel


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

Bij het plaatsen van de drager op de trekhaak word je als gebruiker aangenaam verrast door het feit dat de drager automatisch op de kogel blijft hangen. Pas daarna zet je de drager waterpas en druk je de hefboom omlaag voor definitieve fixatie. Hiervoor is niet al te veel kracht vereist. Dankzij de extra ruimte tussen de zeer brede goten zijn de fietsen eenvoudig te laden. Met de degelijke frameklemmen en de ratelriempjes voor de wielen staan de fietsen muurvast op de drager.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd