Spinder Xplorer+

Fietsendrager voor elektrische fietsen

De Spinder Xplorer+ is een fraai uitgevoerde fietsendrager, het geheel oogt doordacht en is degelijk afgewerkt.

De fietsendrager wordt compleet afgeleverd en is direct klaar voor gebruik. Opgevouwen is de Xplorer redelijk compact en met de twee handgrepen goed te verplaatsen, echter blijft 17 kilogram een aardig gewicht. Dankzij de kantelfunctie is de bagage in de kofferbak bereikbaar. Zowel de koppeling als de twee frameklemmen hebben een slot.

Conclusie

Compacte, fraai geconstrueerde fietsendrager voor elektrische fietsen.

Beoordeling

Montage 4
Gebruiksgemak 4
Gewicht 3
Prijs/kwaliteit 3


Specificaties

Gewicht 17 kilogram
Stekker combistekker 7/13 polig
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 524,95
Website www.spinder.com
Bestellen Bestellen in de ANWB Webwinkel


 Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

De Xplorer+ wordt in opgevouwen toestand op de kogel geplaatst. Eenmaal in de juiste positie druk je de hefboom naar beneden voor definitieve fixatie. Deze handeling vergt niet veel kracht. Daarna worden de wielgoten uitgeklapt en draai je de kentekenplaathouder op zijn plaats. De frameklemmen zitten in tegenstelling tot veel andere fietsendragers op het middendeel van de drager en scheiden de fietsen van elkaar. De zwenkbare armen met frameklemmen zijn in de lengterichting verstelbaar en de klemmen zelf kunnen ook nog roteren. Je vindt dus altijd de ideale bevestiging op het frame. Wel moet je bij het plaatsen van de eerste fiets uitkijken dat je de auto niet beschadigd. De wielgoten zijn instelbaar, het fietsframe en de wielen worden met kunststofriemen voorzien van ratelfunctie vastgezet.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd