Hapro Atlas 2 Blue Premium

De Atlas 2 Blue Premium is een stevige drager speciaal voor de iets zwaardere e-bikes met bovendien extra ruimte tussen de goten. Sterke punten zijn: prijs, montage en stabiliteit.

Hoewel de drager qua omvang iets minder compact is dan een aantal concurrenten, biedt de drager het voordeel dat je het u-profiel met de frameklemmen kan omklappen. Hierdoor krijgt de drager toch een handzaam formaat. Bovendien zijn bij dit Premium model ook de lichtunits inklapbaar. De korte frameklemmen zorgen voor veel stabiliteit. Enig minpunt: de kantelfunctie is lastig bereikbaar. De drager is voorzien van antidiefstalbeveiliging op de drager en de frameklemmen.

Conclusie

Stabiele fietsendrager met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Beoordeling

Montage 4
Gebruiksgemak 4
Gewicht 3
Prijs/kwaliteit 5


Specificaties

Gewicht 16,5 kilogram
Stekker 7 of 13 polig
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 339,- 
Website www.vdlhapro.com


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

Bij aflevering zal je eenmalig de lichtbalk en het u-profiel met de fietsklemmen zelf moeten monteren, kwestie van een half uurtje werk. Montage op de trekhaak is kinderlijk eenvoudig: drager op de kogel plaatsen en beugel omhoog trekken. Positief: er is relatief weinig kracht voor nodig om de drager vast te zetten. Toch zit het geheel muurvast op de kogel. In tegenstelling tot andere fietsdragers staat het u-profiel met de frameklemmen in het midden van de drager, de fietsen komen daardoor niet snel in conflict met elkaar. Dankzij de verstelbare wielgoten en de getande riempjes staan de wielen stabiel op de drager. Voor sommige e-bikes zijn de goten aan de korte kant.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd